Tuzla dobija atraktivno izletište: Priprema Zoning plana Stara Majevica – Zeleni kamen

04.02.2022. 10:45 / Izvor: Akta.ba

Prostornim planom Tuzlanskog kantona ove dvije zone predviđene su za rekreaciju, čime su se stekli uslovi za donošenje Odluke o pristupanju izradi Zoning plana Stara Majevica – Zeleni kamen.

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima iz Službe za prostorno uređenje i zaštitu okoline i Upravne organizacije Zavod za urbanizam, jučer je obišao prostor Stare Majevice i Zelenog kamena, na sjevernim padinama Tuzle.

Prostornim planom Tuzlanskog kantona ove dvije zone predviđene su za rekreaciju, čime su se stekli uslovi za donošenje Odluke o pristupanju izradi Zoning plana Stara Majevica – Zeleni kamen. Jučerašnji uviđaj na licu mjesta bio je u funkciji ove Odluke i budućeg Zoning plana.

"Tuzla ima nedovoljno sadržaja za odmor i rekreaciju na lokacijama koje su na većoj nadmorskoj visini, a građani pokazuju sve veći interes za boravak na planini. Značajno je aktuelno  pretvaranje Ilinčice u rekreativnu zonu. Osim na Ilinčici, postoje i odlični prirodni uvjeti na Staroj Majevici i Zelenom kamenu. Na nama je da izradom i usvajanjem Zoning plana stvorimo uvjete za buduće investitore koji bi gradili sadržaje vezane za odmor i rekreaciju, sa odgovarajućim smještajnim kapacitetima, spa centrima, sportskim i rekreativnim terenima, skijalištima, sankalištima,  i slično. Po mom mišljenju, ovo je od velike važnosti za kvalitet života građana", izjavio je gradonačelnik Imamović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije