Bihać prodaje parcelu u naselju Repušine radi izgradnje stambeno-poslovnog objekta

18.03.2022. 08:45 / Izvor: Akta.ba
Bihać

Grad Bihać raspisao je javni oglas za prodaju neizgrađenog gradskog zemljišta putem licitacije radi izgradnje stambenog ili stambeno-poslovnog objekta

Grad Bihać raspisao je javni oglas za prodaju neizgrađenog gradskog zemljišta putem licitacije radi izgradnje stambenog ili stambeno-poslovnog objekta kolektivnog stanovanja spratnosti P+4.

Riječ je o građevinskoj parceli u ukupnoj površini od 2.073 m2 smještenoj u naselju Repušine u Bihaću.

"Lokacija je opremljena sa gradskom vodovodnom mrežom, gradskom telekomunikacionom mrežom, gradskom kanalizacionim mrežom i elektroenergetskom NN mrežom, a u postupcima izdavanja akata o građenju će se pribavljati saglasnosti i uslovi za priključenje na komunalnu infrastrukturu", navedeno je u oglasu. 

Početna prodajna cijena nekretnine iz tačke II iznosi 518.250,00 KM, a rok za dostavljanje prijava za javno nadmetanje je 15 dana od dana objavljivanja javnog oglasa.


Kako je navedeno u oglasu osnovni kriterij za izbor najpovoljnijeg ponuđača je najveća ponuđena cijena u postupku javnog nadmetanja-licitacije.

Da podsjetimo, portal Akta.ba je ranije pisao o revidiranom nacrtu Regulacionog plana naselja Repušine kada su najavljeni brojni sadržaji. 

Predmetni prostor pripada urbanom području općine Bihać. Sa geomorfološkog aspekta radi se o subhorizontalanom terenu koji predstavlja dio prostrane aluvijalne terasne ravni, gdje se apsolutne visine kreću od 218 do 228 m.n.m. Granicu predmetnog područja jednim dijelom čini rijeka Una, inače glavni recipijent šireg predmetnog prostora.


E.S. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije