U okviru razvojne strategije grada Prijedora planirana realizacija nekoliko projekata

04.05.2022. 15:21 / Izvor: Akta.ba
razvojna strategija

Turistička organizacija grada Prijedora za ovu godinu planira realizaciju nekoliko projekata iz gradske razvojne strategije .

Turistička organizacija grada Prijedora za ovu godinu planira realizaciju nekoliko projekata iz gradske razvojne strategije kojima se unapređuju turistička infrastruktura i sadržaji, kreira i podstiče razvoj novih turističkih proizvoda i promovišu turističke ponude Prijedora i Kozare. Riječ je o unapređenju prodajnog mjesta u Nacionalnom parku “Kozara”, postavljanju turističke signalizacije i turističko-promotivnim aktivnostima.

Za rad i funkcionisanje Turističke organizacije planirano je 157.850 KM, i to 132.850 KM iz budžeta grada i 25.000 KM prihoda od boravišne takse.

Turistička organizacija iz Prijedora je prošle godine realizovala nekoliko značajnih promo aktivnosti i to putem Fondacije Muzeja manastira Žitomislić, televizijske emisije Turistički kutak Elta TV i kreiranja i distribucije pet video prezentacija grada, a izradila je i distribuisala desetak broušura i drugih promo materijala.

U skladu sa epidemiološkim mjerama lani je organizovala ili učestvovala na manifestacijama “Dani zime na Kozari”, Mali turisti, likovno takmičenje, Šesnaestomajska biciklijada, Zlatne ruke Potkozarja, Kozara ultra trejl, Dani Srpske u Srbiji, Svjetski dan turizma i Prijedorska zima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije