Investicije / PROJEKTI

Prva transverzala je projekt nultog prioriteta

03.04.2020. 08:16 / Izvor: Akta.ba

Ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo Adi Kalem zajedno sa direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmirom Kovačem razgovarao je sa načelnikom Općine Vogošća Edinom Smajić o aktuelnim projektima iz oblasti saobraćaja koji se implementiraju na području te općine, kao i projektima koje treba pokrenuti.

Još jednom je istaknuto da je Prva transverzala nulti prioritet, a bilo je govora i o ubrzanoj proceduri izrade projekta za izmještanje primarnog gasnog cjevovoda, koji je trenutno u koliziji s trasom Prve transverzale.

Razgovaralo se i o izgradnji i rekonstrukciji lokalnih puteva, izgradnji raskrsnica s kružnim tokom, te o obezbjeđivanju nedostajućih sredstava da bi izgradnja mosta u Novoj industrijskoj zoni bila okončana ovog ljeta.

Tema razgovora bila je i izgradnja trga Branilaca Vogošće te višenamjenskog objekta u kojem bi, između ostalog, bio riješen saobraćaj u mirovanju.

U razgovorima je dotaknuto i pitanje nove autobuske stanice, za koju će Ministarstvo u kratkom roku izdati sve neophodne dozvole i koje će biti stavljeno u funkciju kad ponovo proradi javni gradski saobraćaj.

Kako se navodi u saopćenju iz Općine Vogošća, Kalem je izrazio spremnost da se spomenuti projekti podrže i istakao da ne treba sumnjati da postoji spremnost da se i dalje razvija saobraćajna infrastruktura u Vogošći.

Općinski načelnik Edin Smajić, kao domaćin tog susreta u Općini Vogošća, rekao je da imponuje spremnost Ministarstva saobraćaja da u kontinuitetu podržava saobraćajne projekte u Vogošći što pokazuje i razumjevanje za strateško opredjeljenje Vogošće da su saobraćaj i transport ključni pokretači budućeg njenog razvoja.     

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije