Investicije / PROJEKTI

U Derventi nastaje nova industrijska zona u koju će biti uloženo 20 mil. KM

07.09.2020. 15:32 / Izvor: Akta.ba

Načelnik Opštine Derventa Milorad Simić potpisao je proteklog petka sa derventskom firmom "Geokop" ugovor o asfaltiranju pravca u dužini od oko 300 metara koji će povezati Željezničku ulicu i Ulicu 1. maja.

Vrijednost radova iznosi 142.000 maraka.

Radi se o dobrom primjeru javno-privatnog partnerstva, s obzirom da će kanalizacionu i oborinsku infrastrukturu finansirati pet privrednih subjekata koji svoje poslovnice grade na površinama nekadašnjeg GP "Rad".

"Privrednici su se organizovali i za provođenje potrebnih radova do asfaltiranja obezbijedili 100.000 maraka, a opština je tu ideju zdušno podržala. U narednih 45 dana ovaj posao biće gotov, a ovdje nas u narednom periodu očekuje 200 novih radnih mjesta u trgovačkom, uslužnom, proizvodnom i sportskom dijelu. Kroz partnerstvo možemo dosta uraditi u opštu korist", rekao je Simić.

Milanko Balešević, vlasnik preduzeća MB Motors, istakao je da se radi o značajnoj podršci koju je pružila lokalna zajednica.

"Na 24 hiljada kvadrata nastaje nova industrijsko-poslovna zona u kojoj će u narednom periodu biti uloženo oko 20 miliona maraka", otkrio je Balešević.

Napomenuo je da vlastiti poslovni objekat gradi "Robot", uskoro počinje i "Vogel", a tu su još i dva privrednika iz Osinje i Sočanice.

"Fekalna kanalizacija gradi su u dužini od 280, a oborinska od 340 metara i ona se završava separatorom za ulja i masti. Kanalizacija će se nastaviti kroz Željezničku ulicu prema budućem prečišćivaču kod Nove mehanike", naveo je Milijan Stojčić, zadužen za poslove nadzora izvođenja ovih radova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije