U Derventi nastaje nova industrijska zona u koju će biti uloženo 20 mil. KM

07.09.2020. 15:32 / Izvor: Akta.ba
U Derventi nastaje nova industrijska zona u koju će biti uloženo 20 mil. KM

Na 24 hiljada kvadrata nastaje nova industrijsko-poslovna zona u kojoj će u narednom periodu biti uloženo oko 20 miliona maraka.

Načelnik Opštine Derventa Milorad Simić potpisao je proteklog petka sa derventskom firmom "Geokop" ugovor o asfaltiranju pravca u dužini od oko 300 metara koji će povezati Željezničku ulicu i Ulicu 1. maja.

Vrijednost radova iznosi 142.000 maraka.

Radi se o dobrom primjeru javno-privatnog partnerstva, s obzirom da će kanalizacionu i oborinsku infrastrukturu finansirati pet privrednih subjekata koji svoje poslovnice grade na površinama nekadašnjeg GP "Rad".

"Privrednici su se organizovali i za provođenje potrebnih radova do asfaltiranja obezbijedili 100.000 maraka, a opština je tu ideju zdušno podržala. U narednih 45 dana ovaj posao biće gotov, a ovdje nas u narednom periodu očekuje 200 novih radnih mjesta u trgovačkom, uslužnom, proizvodnom i sportskom dijelu. Kroz partnerstvo možemo dosta uraditi u opštu korist", rekao je Simić.

Milanko Balešević, vlasnik preduzeća MB Motors, istakao je da se radi o značajnoj podršci koju je pružila lokalna zajednica.

"Na 24 hiljada kvadrata nastaje nova industrijsko-poslovna zona u kojoj će u narednom periodu biti uloženo oko 20 miliona maraka", otkrio je Balešević.

Napomenuo je da vlastiti poslovni objekat gradi "Robot", uskoro počinje i "Vogel", a tu su još i dva privrednika iz Osinje i Sočanice.

"Fekalna kanalizacija gradi su u dužini od 280, a oborinska od 340 metara i ona se završava separatorom za ulja i masti. Kanalizacija će se nastaviti kroz Željezničku ulicu prema budućem prečišćivaču kod Nove mehanike", naveo je Milijan Stojčić, zadužen za poslove nadzora izvođenja ovih radova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije