Ponuda Athabasce za preuzimanje Saniteksa pred Konkurencijskim vijećem

Kapital / DIONICE

Ponuda Athabasce za preuzimanje Saniteksa pred Konkurencijskim vijećem

24.07.2019. 12:38 / Izvor: Akta.ba

Preduzeće Athabasca Investment iz Tomislavgrada podnijelo je 30. aprila prijavu koncentracije Konkurencijskom vijeću BiH u kojoj navodi da namjerava steći kontrolu nad privrednim subjektom Saniteks iz Velike Kladuše kupovinom većine dionica.

Ova koncentracija će prema podacima iz prijave imati efekat na relevantnom tržištu proizvodnje i prodaje medicinskih sredstava i sanitetskog materijala na teritoriji BiH, navodi se u obavijesti Konkurencijskog vijeća BiH od 18. jula.

Athabasca Investment u zajedničkom djelovanju sa kompanijom Pro Consulting iz Sarajeva provela je u maju ove godine tender ponudu za preuzimanje Saniteksa.

Podsjećamo, Athabasca Investment je vlasnik 136.360 redovnih dionica što procentualno iznosi 29,4918 posto od ukupnog broja dionica.

Pro Consulting d.o.o. Sarajevo je vlasnik 22.642 redovnih dionica što procentualno iznosi 4,8970 posto od ukupnog broja dionica.

Zajedničkim djelovanjem, Athabasca Investment d.o.o. Tomislavgrad i Pro Consulting d.o.o. Sarajevo drže 159.002 redovnih dionica ili 34,3888 posto od ukupnog broja dionica ciljnog društva Saniteks-a d.d. Velika Kladuša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Kapital