Kenan Musemić, rukovodilac prodaje i zamjenik direktora Inter Auto Tuzla: Rodio se, odrastao, školovao i zaposlio - sve u stotinu metara

16.09.2009. 15:11 / Izvor: eKapija.ba
Kenan Musemić, rukovodilac prodaje i zamjenik direktora Inter Auto Tuzla: Rodio se, odrastao, školovao i zaposlio - sve u stotinu metara

Nedavno je u poslovnoj posjeti tuzlanskoj kompaniji Inter Auto boravilo rukovodstvo poslovnog portala eKapija.ba. U ugodnom razgovoru, okruženi pozitivnom radnom atmosferom uposlenika Inter Auta, teme su bile, kako privatni tako i poslovni život Kenana Musemića, rukovodioca prodaje i zamjenika direktora.

Kenan Musemić rođen je 1971. godine u Tuzli gdje je završio osnovnu i srednju školu, a potom i Ekonomski fakultet na Tuzlanskom univerzitetu.

Prije zaposlenja u ovoj kompaniji, Kenan je bio u radnom odnosu u Mercatoru BH, da bi na koncu svoje poslovno zadovoljstvo pronašao u kompaniji Inter Auto.

U radijusu od stotinu metara se, kaže, rodio, odrastao, školovao i na kraju zaposlio.

"Svoje slobodno vrijeme uglavnom provodim u krugu porodice i vrlo često sam vozač svome sinu u njegovim vanškolskim aktivnostima", ističe Musemić kroz smijeh.

Kao zamjenik direktora jednog mladog kolektiva, kaže da imaju puno povjerenje u svoje uposlenike te da u kompaniji vlada jedna zdrava radna atmosfera i zdrave radne okolnosti. Kako su u dosadašnjem poslovanju ostvarili mnoge postavljene ciljeve, prema Musemićevim riječima, sadašnji kompletan rad je stavljen u funkciju pripreme za izlazak iz krize koja je pogodila cijelu regiju, i nastojanju da dočekaju spremno bolja vremena.

"Naša firma kontinuirano prati razvoj svakog uposlenika ponaosob i tako da stimuliše dodatno obrazovanje, od uposlenika servisa tako i do prodaje, računovodstva i ostalih sektora firme. Za svakoga našeg uposlenika koji ima afinitete i želje i koji je pokazao interesovanje za dalje obrazovanje i napredovanje, kompanija stoji iza njega i finansira njegovo obrazovanje", ističe Musemić na kraju razgovora.

Firma Inter Auto sa sjedištem u Tuzli osnovana je 2003. godine na osnovama tradicije i entuzijazma čija je prvenstvena djelatnost bila servisiranje vozila. Kako se vizija i ambicija vlasnika i direktora firme Begić Muhameda, ogleda u povezivanju firme sa nekim od svjetskih priznatih brendova u automobilskoj branši, tako početkom 2004. godine Inter Auto postaje ovlašteni trgovac i serviser marke Audi i Seat.

Danas zauzima vodeće mjesto na regionalnom tržištu Bosne i Hercegovine u prodaji i servisiranju motornih vozila, što potvrđuju poslovni rezultati i kontinuirani rast firme. Najbolji pokazatelj toga je i ostvarena prodaja u prošloj godini od preko 100 vozila Audi A4.

Inter Auto je sa poslovanjem počeo 2003. godine sa 2 uposlenika, da bi danas brojao 56 uposlenika, a taj napredak je tokom predhodnih godina ostvaren kao rezultat rada njegovih uposlenika, stalnim usavršavanjem, timskim radom, lojalnosti firmi, te kroz vrijednosti organizacijske kulture.

Inter Auto je partner koji postavlja mjerila standarda u oblasti prodaje i usluga koje savremena autoindustrija ultimativno zahtjeva. Kao posebnu vrijednost i doprinosu uspjehu firme treba istaknuti fleksibilnu organizacijsku strukturu koja se kontinuirano prilagođava strategiji poslovanja i ostvarenju zadatih ciljeva.

Glavno mjerilo prema kojem u ovoj kompaniji vrednuju rezultate jest zadovoljstvo kupca.

I u budućnosti će najveći naglasak stavljati na kvalitetu usluga kao i daljnju izgradnju i modernizaciju. U cijeloj regiji Inter Auto slovi kao cijenjen i poželjan poslodavac te u budućnosti imaju za cilj zadovoljiti potrebe tržišta i korisnika svojih usluga na moderan i učinkovit način.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti