Poslovna dijaspora se okuplja u Sarajevu 15. augusta

Najave / DOGAĐAJI

Poslovna dijaspora se okuplja u Sarajevu 15. augusta

25.05.2019. 09:49 / Izvor: Akta.ba

Udruženje bosanskohercegovačko-američkog prijateljstva (BAFA) i USAID Projekat ‘Diaspora Invest’ najavili su održavanje četvrte konferencije poslovnog povezivanja ‘Reconnect’, koji će se i ove godine održati u Sarajevu.

"Sada je već tradicionalno da se Reconnect održava jedan dan prije Sarajevo Film Festivala, ovog puta 15. augusta, jer je tada najveća koncentracija bosanskohercegovačke dijaspore u glavnom gradu BiH, te je to šansa za nova poslovna uvezivanja i razmjenu iskustava", poručuju iz ‘Reconnecta’. 

Ove godine su organizatori otvorili i poziv za nominaciju potencijalnih govornika i govornica koji je otvoren do 31. maja.

"Dovoljno je ponuditi koncept prezentacije, kontakt podatke i reference potencijalnog predavača. Napominjemo da se ove godine fokusiramo na informacijske tehnologije, proizvodnju i preradu, arhitekturu i inženjering, finansijske usluge, marketing, prodaju i podršku klijentima", dodaju organizatori.

"I ove godine ćemo, u saradnji sa Bisnode, organizovati B2B networking događaj, fokusiran na poduzetnike i investitore koji žele ostvariti nove poslovne veze u zemlji i inostranstvu. Na prošlom Reconnectu smo uvidjeli da se ovakav način umrežavanja pokazao veoma efikasnim u smislu uvezivanja u IT sektoru i sektoru metaloprerade. Vjerujemo da će i ovog puta to dati svoje pozitivne rezultate, s obzirom da veći dio kompanija koji je učestvovao prošle godine već iskazao pozitivne ocjene i interes za budućim uključivanjem", dodaju iz ‘Reconnecta’.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Najave