Promocija Hercegovine na Hrvatskom festivalu hrane i vina u Zagrebu

04.04.2014. 08:23 / Izvor: eKapija.ba
Promocija Hercegovine na Hrvatskom festivalu hrane i vina u Zagrebu

U sklopu Hrvatskog festivala hrane i vina u Zagrebu, koji se ove godine održava od 3. do 5. travnja u Areni Zagreb, Turistički klaster Hercegovina će predstaviti Hercegovinu i njezine delicije.

U sklopu Hrvatskog festivala hrane i vina u Zagrebu, koji se ove godine održava od 3. do 5. travnja u Areni Zagreb, Turistički klaster Hercegovina će predstaviti Hercegovinu i njezine delicije.

Hrvatski festival hrane i vina je prvi sveobuhvatni festival u Hrvatskoj specifično usmjeren na promociju nacionalne kuhinje, te okuplja sve one koji se na profesionalan način bave hranom i vinom: velike i male proizvođače, uzgajivače, ugostitelje i hotelijere.

Ovom prilikom klaster će održati dvije vinske radionice te prezentirati ugostiteljske delicije Hercegovine.

Radionica vina, petak 04.04.2014 vrijeme 13:30-14:15.

Redosljed prezentacija:

1. Pjenušac Domano, Vinarija Zadro
2. Vrhunska Žilavka 2012 g., Vinarija Zadro
3. Selekcija Žilavka Andrija 2012 g., Vinarija ''Podrumi Andrija d.o.o.''
4. Merlot Ž Premium Keža 2011 g., Vinarija Keža Catena d.o.o.
5. Cabernet Sauvignon 2011 g., Vinarija Vinogradi Nuić
6. Blatina de Broto 2011 g., Vinarija Čitluk d.d

Vinske priče Hercegovine, petak 04.04.2014 VIP šator, vrijeme 16:00 do 16:45

Teme predavanja:
1. Povijest vinogradarstva i vinarstva u Hercegovini – Miljenko Puljić ravnatelj Zagrebačke filharmonije.
2. Autohtone sorte vinove loze u Hercegovini - Josip Martinović enolog vinarije ''Podrumi Andrija d.o.o.''
3. Proizvodnja vina u Hercegovini – Prof. dr. sc. Bernard Kozina sveučilišni profesor.
4. Hercegovačke vinske i gastronomske staze - Niko Pavlović ravnatelj Zagrebačkog kazališta ''Komedija''

Poslije završenih predavanja, klaster Hercegovina poziva sve posjetioce da svrate do vinskog štanda Hercegovine, da kušaju vina Hercegovačkih vinara i delicije koje su spremili ugostitelji iz restorana ''Udovice'' i ''Hajdučke vrleti''.

Promocija Hercegovine na Hrvatskom festivalu hrane i vina, Zagreb 03-05.2014. je upriličena uz tehničku podršku REDAH-a i Turističkog klastera Hercegovina, u okviru Projekta za razvoj međunarodnog turističkog koridora Hercegovine i zaštitu okoliša u Bosni i Hercegovini, uz potporu Japanske agencije za međunarodnu suradnju JICA.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave