al

Najave / DOGAĐAJI

Vaillant kreativni događaj: Mi čuvamo planetu

08.09.2015. 12:51 / Izvor: Akta.ba

"Mi čuvamo planetu" poruka je tematskog događaja kojim će kompanija Vaillant 16. septembra u Sarajevu obilježiti Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača i 141 godinu svog postojanja.  

Tematskim događajem na Eiffelovom mostu, u sarajevskom naselju Skenderija, kompanija Vaillant pridružit će se milionima organizacija i pojedinaca širom svijeta, koji na ovaj dan, prigodnim aktivnostima podižu svijest o važnosti  očuvanja ozonskog omotača za sav život na zemlji.

Bit će to prilika i za predstavljanje posljednjih tehnoloških dostignuća u domenu očuvanja planete i njenog omotača, uključujući najnovije sisteme grijanja i hlađenja kompanije Vaillant, na inovativan i do sada nezabilježen način na našim prostorima. Događaj je otvoren za stručnu i opću javnost i počinje u 11:00 sati.

Za najmlađe posjetioce organizovan je prigodan program koji će trajati od 17:00 do 19:00 sati, iz kojeg izdvajamo ekološku predstavu - Klovnologija, autora Adnana Lugonjića i Marija Drmaća. Kroz pjesmu i igru Alisa Čajić i Emir Fejzić će, kao klovnovi Kleberli i Klem, djecu podučavati koliko je važno voditi računa o ekologiji.

Cjelodnevni program obilježavanja Dana zaštite ozonskog omotača bit će okončan prigodnom koktel zabavom, kada sve posjetioce očekuju pokloni, popusti i mnoga iznenađenja.

Kompanija Vaillant GmbH, sa sjedištem u njemačkom gradu Remscheid, ubraja se u pionire među vodećim kompanijama u području tehnike grijanja u Evropi i jedina je tržišna marka koja nudi kompletan program za udobnost stanovanja i pripremu potrošne tople vode koristeći sve energente: plin, ulje, struju, zeolit, vodik, kao i obnovljive izvore energije. 

Prema podacima ove kompanije u Sarajevu je Vaillant aparat prvi put instaliran davne 1938. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Najave