Obilježavanje Evropske sedmice za smanjenje otpada

22.11.2012. 10:38 / Izvor: eKapija.ba
Obilježavanje Evropske sedmice za smanjenje otpada

Tri društveno odgovorne organizacije, NVO altruista "SVJETLO", Ekopak, prvi ovlašteni operater sistema za upravljanje ambalažnim otpadom i Mercator BH, odlučile su da ove godine zajedničkim aktivnostima obilježe "Evropsku sedmicu za smanjenje otpada" .

Tim povodom, 23. i 24. novembra, u periodu od 10 do 21 sati, u Mercator centru Sarajevo, članovi NVO altruista "SVJETLO"organizuju 9-tu prodajnu izložbu ručno rađenih radova nastalih u "ArT LiNe" kreativnoj tvornici, a posebno za ovu priliku kreacije su urađene na biorazgradivim cekerima. U subotu, 24. novembra program će biti obogaćen i postavkom instalacije "Čovjek koji se guši u smeću" i podjelom promotivnih materijala građanima. Jer, kako kažu organizatori, i male promjene u potrošačkim navikama mogu doprinijeti zdravijem okolišu.

Posjetioci Mercator centra će moći dobiti i informacije o novom sistemu upravljanja ambalažnim otpadom u Federaciji BiH i saznati kako i sami mogu doprinijeti redukovanju otpada u svojim domaćinstvima.

Ekopak je, između ostalog, donirao 100 cekera od recikliranog materijala NVO altruista "SVJETLO", sa namjerom da im pomogne u prikupljanju novca za njihove aktivnosti. Vrijedne ruke i bujna mašta članova NVO "SVJETLO" su oplemenili cekere raznim kreacijama, želeći da budu lijepi ljudima koji će ih kupiti i nositi sa sobom u naredne kupovine. Dodatno ih motiviše namjera da i ovaj put dio sredstava od prodaje biorazgradivih cekera i drugih ručnih radova doniraju jednoj od socijalno ugroženih porodica.

Mercator BH, kao jedna od članica organizacije Ekopak i prijatelj NVO atruista "SVJETLO" podržao je i ovu, kao i druge brojne društveno korisne akcije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza