DHL uposlenici u Bosni i Hercegovini obilježavaju Globalni Volonterski Dan

18.09.2012. 16:09 / Izvor: eKapija.ba
DHL uposlenici u Bosni i Hercegovini obilježavaju Globalni Volonterski Dan

DHL Express u Bosni i Hercegovini, dio Deutsche Post DHL-a, vodeće poštanske i logističke grupacije u svijetu, obilježili su 15. septembra Globalni Volonterski Dan 2012 sa preko 40 uposlenika koji su učestvovali u akciji farbanja i osvježenja vrtića "Srećica" na Dobrinji, kao i dva stana u kojem žive osobe sa intelektualnim teškoćama, korisnici programa stanovanja uz podršku Saveza "Sumero", kao dio globalne akcije da uzvrate lokalnoj zajednici i da podstaknu strast za volonterizmom među uposlenicima.

Edin Emšo, direktor DHL-a u BiH ovom prilikom je rekao: "DPDHL je predan svom cilju da uzvrati zajednici u kojoj posluje i to je jedan od prioriteta kompanije. Odabrali smo vrtić "Srećicu" jer je to jedini vrtić na području naselja Dobrinja, a i nalazi se u blizini DHL ureda. Htjeli smo mališanima pružiti ljepši ugodaj tokom boravka u vrtiću. Zbog skromnih finansijskih mogućnost, vrtić nije osvježen već nekoliko godina. U ovoj akciji nam se pridružila i kompanija JUB d.o.o. sa svojom nesebičnom donacijom potrebnog materijala."

Pored vrtića, DHL volonteri će, također, uljepšati i stanove korisnika Saveza "Sumero". Dva stana u kojem trenutno, uz podršku, živi 7 osoba sa intelektualnim teškoćama, će se također osvježiti i osposobiti za bolji i ugodniji život. U ovoj akciji DHL-u će se pridružiti i predstavnici Saveza i volonteri Lokalnog Volonterskog Servisa (LVS).

"Iznimno nam je drago što se DHL odlučio za ovu akciju, koja će između ostalog doprinijeti boljem razumijevanju programa stanovanja uz podršku za osobe sa intelektualnim teškoćama. Zahvaljujemo se DHL-u na pomoći i vremenu provedenom u druženju sa korisnicima ovog programa.", rekao je Nermin Nadarević, predstavnik Saveza "Sumero".

"DHL vjeruje da su ljudi njegov najveći resurs. Kompanija podržava uposlenike da aktivno učestvuju u zajednici, kao i da šire osjećaj volonterizma. Korporativna odgovornost je integralni dio kulture DPDHL-a" , dodao je Emšo.

Počevši u Aziji Pacifiku 2008. godine, Volonterski Dan se tokom godina proširio na Ameriku, Bliski Istok, Afriku i Evropu, i nastavlja da niže uspijehe uključujuci sve više uposlenika. 2011. godine, inicijativa je proširena na globalni nivo i rezultirala u izvanrednom uspijehu – 60,000 volontera u preko 130 zemalja učestvovalo je u više od 600 programa u zajednicama.

Od 6.-16. septembra ove godine, Deutsche Post DHL uredi širom svijeta učestvuju u različitim projektima zajednica kako bi podržali različite lokalne ciljeve. Ovi programi su dio Korporativne odgovornosti – GoTeach (podržavanje obrazovanja), GoGreen (zaštita okoliša) i GoHelp (pružanje pomoći nakon prirodnih katastrofa).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza