Pauza

Formula 1: Räikkönen prima trofej "DHL Najbrži Krug"

22.10.2007. 15:13 / Izvor: eKapija.ba

Finac je prvi vozač u istoriji Fromule 1 koji osvaja trofej za največi broj najbržih krugova u jednoj sezoni

Borba za trofej “DHL Najbrži Krug” je bila uzbudljiva, a prednost pobjednika izuzezno mala. Prije posljednje utrke, i sa pet najbržih krugova, Ferrari-jev vozač Kimi Räikkönen je bio još uvijek jedan poen iza njegovog timskog kolege Felipea Massa. Na Grand Prix-u u Brazilu, zadnjoj utrci sezone, Finac je odvezao najbrži krug i osvojio ovu nagradu prvi put u istoriji Formule 1.

Premda su Räikkönen i Massa postigli isti broj najbržih krugova, a čak i drugih najbržih krugova na kraju sezone, Finac je vodeći po broju trećih najbržih krugova, i u skladu sa propozicijama za osvajanje nagrade, time postao i pobjednik u borbi za trofej “DHL Najbrži Krug”.

Kimi Räikkönen također, još uvijek drži rekord najbržih krugova jedne sezeone. On je 2005. odvezao deset najbržih krugova u 19 utrka. Najveći broj najbržih krugova u istoriji Formule 1 do sada je postigao Michael Schumacher sa 76 krugova.

Ove godine DHL uručuje trofej „DHL Najbrži Krug” po prvi put najbržem od najbržih. DHL je dugo oficijelni logistički pratner Formule 1 i od početka tekuće sezone je također, službeno posudio svoje ime najbržem krugu – DHL Najbrži Krug.

Downloads:

Dodatne informacije o „DHL Najbržem Krugu” i Formuli 1 mogu se naći putem interneta na: www.dhl-fastest-lap.com

Foto materijal o DHL-ovom angažmanu sa Formulom 1 može se dobiti putem interneta na: www.dpwn.com/formula1

DHL International d.o.o. / eKapija

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza