U PLANU NIZ EDUKACIJA

Agencija za javne nabavke BiH i AmCham potpisali Sporazum o saradnji

28.02.2024. 13:29 / Izvor: Akta.ba
sporazum

Direktor Agencije za javne nabavke BiH Tarik Rahić i generalni sekretar mCham Nedim Hamzić potpisali su danas u Sarajevu Sporazum.

Direktor Agencije za javne nabavke BiH Tarik Rahić i generalni sekretar Američke trgovačke komore u BiH (AmCham) Nedim Hamzić potpisali su danas u Sarajevu Sporazum o saradnji između te dvije institucije. 

Rahić je nakon potpisivanja izjavio da sporazum predstavlja prvi značajan korak jačanja integriteta, prevencije zloupotreba i sprečavanja korupcije u procesu javnih nabavki.

Dodao je da vjeruje da će kroz proces obuka i izradu porebnih dokumenata na pravi način odgovoriti izazovima koji su vezani za javne nabavke.

Hamzić je zahvalio Agenciji za javne nabavke BiH kao pouzdanom partneru koji želi što prije da osigura transparentniji i kvalitetniji ambijent za privrednke u BiH.

Istakao je da Sporazum u narednih godinu dana predviđa provođenje niza edukacija i kreiranje pravilnika i vodiča o najboljim praksama u javnim nabavkama u BiH.

Na potpisivanju je istaknuto da je cilj Sporazuma unapjeđenje transparentnosti u procesima javnih nabavki u našoj zemlji, što direktno utiče na poboljšanje poslovne klime.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti