Kompanija AS Jelah postala vlasnik 83,93% dionica u Vispaku

17.01.2011. 07:49 / Izvor: eKapija.ba
Kompanija AS Jelah postala vlasnik 83,93% dionica u Vispaku

Kompanija AS iz Jelaha postala je vlasnik ukupno 83,93% dionica kompanije Vispak Visoko dd nakon zaključenja tender ponude za kupovinu preostalih 61,88 % dionica koje su bile u vlasništvu malih dioničara i fondova.

Na osnovu Zakona o tržištu vrijednosnih papira i Zakona o preuzimanju dioničkih društava u Federaciji Bosne i Hercegovine te Rješenja o odobrenju tender ponude od strane Komisije za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine, kompanija AS Jelah je 15.12.2010 dala obaveznu tender ponudu za kupovinu 61,88 % dionica po cijeni od 7 KM po dionici.

“Kompanija AS Jelah je veoma zadovoljna jer je uspješno završila tender za kupovinu dionica na koji se odazvao 121 dioničar koji su nam prodali ukupno 45,81% dionica .U proteklih mjesec dana smo radnicima Vispaka isplatili 3 zaostale plaće te radili na rješavanju drugih problema i analizirali poslovanje. Pred nama je sada zadatak da dodatno razvijamo Vispakove brendove poput Zlatne džezve, Esspresso kafe, Stampi krema i drugih ali i da radimo na povećanju obima proizvodnje i izvoza", istakao je Rusmir Hrvić,direktor Vispaka.

Posebno želimo zahvaliti medijima koji su profesionalno i pozitivno izvještavali o ovom procesu i vlasničkom povezivanju naših kompanija stavljajući ga među najvažnije privredne događaje u 2010.godini u BIH ali zahvalnost dugujemo i dobrom prijemu i podršci kod lokalne zajednice i općinskih vlasti u Visokom,ističe Hrvić.

Kompanija Vispak Visoko je prepoznatljiva po najjačim domaćim brendovima a kompanija AS Jelah je jedan od vodećih proizvođača konditorskih proizvoda sa jakom distribucijskom mrežom i sa zavidnim stupnjem tehničko-tehnološke razvijenosti proizvodnih procesa, saopćeno je iz "Prime Communications", PR agencije "AS" Jelah i "Vispaka".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti