Prijedor promoviše etno turizam

27.07.2012. 10:44 / Izvor: Nezavisne novine
Prijedor promoviše etno turizam

Privredno-turistička manifestacija "Zlatne ruke Potkozarja", koja se održava u okviru "Kulturnog ljeta Prijedor 2012", otvorena je jučer na malom gradskom trgu u Prijedoru.

Ta dvodnevna manifestacija, koja se održava šesti put zaredom, okupila je 36 izlagača, od čega 13 udruženja, pet radionica i 18 pojedinaca.

"Oni će predstaviti rukotvorine, običaje, tradicionalna jela, stare zanate, odjevne predmete, znanje, umijeće, etno-dizjan, muzičke instrumente, ples i igru naroda Potkozarja", rekla je Amira Ganić, direktor prijedorske Turističke organizacije.

Ona je dodala da je izložba rukotvorina prodajnog karaktera.

"Tročlana stručna komisija pregledaće štandove i ocijeniti izložene eksponate, a na kraju manifestacije proglasiti i pobjednike u kategorijama najorginalniji eksponat i najljepše uređeni štand. Na ovaj način želimo da promovišemo i podstičemo razvoj etno-turizma, kojim obilije Potkozarje", kazala je Ganićeva.

Novine na ovogodišnjim "Zlatnim rukama Potkozarja" su promocija tkanja i tkalačkih proizvoda kao i posjeta seoskim domaćinstvima.

Učesnike manifestacije juče je posjetio i Marko Pavić, načelnik opštine Prijedor.

"Na ovaj način želimo da omogućimo svima čije su ruke zlatne da svoje proizvode izlažu i prodaju", kazao je Pavić.

"Zlatne ruke Potkozarja" završavaju se danas proglašenjem pobjednika i uručenjem nagrada. Organizator "Zlatnih ruku Potkozarja" je TO opštine Prijedor, a pokrovitelji opština Prijedor i Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti