U Mostaru započela radionica "Zdravstvo i informatizacija"

22.11.2008. 12:11 / Izvor: Fena
U Mostaru započela radionica 'Zdravstvo i informatizacija'

Kompanija Medinf d.o.o. Mostar u suradnji s firmom Eurosoft Informatica Medica Modena iz Italije započela je 21. novembra 2008. godine u Mostaru radionicu pod nazivom "Zdravstvo i informatizacija" na kojoj će uz ostalo predstaviti projektna rješenja te kompanije.

U izjavi za Fenu direktorica Medinf-a Amela Popovac kazala je kako se kompanija Medinf bavi projektiranjem i izradom rješenja isključivo za zdravstvene usluge i ustanove te da u suradnji s domovima zdravlja, bolnicama, kliničkim centrima i privatnim ordinacijama razvijaju i realiziraju projekte i potrebna informatička rješenja.

"Nudimo rješenja za javne i privatne zdravstvene ustanove, prikupljanje, analizu i obradu kliničkih i administrativnih podataka s ciljem informatiziranja jer vjerujemo da će korištenjem informacijskih tehnologija u zdravstvenim ustanovama doći do poboljšanja kvalitete medicinskih usluga, aktivnosti liječnika i bolničkog osoblja kao i same efikasnosti liječenja", kazala je Popovac.

Tijekom radionice, predstavnici Dispanzera za predškolsku djecu Tuzla predstavit će rezultate projekta informatiziranja procesa cijepljenja, koji se u tom dispanzeru provodi od srpnja ove godine.

Također, prezentirat će se software-ska rješenja za Zdravstveni sektor firme Eurosoft Informatica Medica iz Modene.

Na radionici sudjeluju predstavnici Ministarstva zdravstva Federacije BiH, resornih županijskih ministarstava, županijskih zavoda za javno zdravstvo, direktori i predstavnici domova zdravlja, predstavnici Udruge kardiologa i pedijatara Federacije BiH, predstavnici Centra za cijepljenje kao i medicinsko osoblje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti