Poslovanje Konzuma: Godina s prometom većim od 430 mil KM

11.11.2008. 09:28 / Izvor: Dnevni Avaz
Poslovanje Konzuma: Godina s prometom većim od 430 mil KM

Sarajevskom Konzumu ovo bi mogla biti najuspješnija poslovna godina na tržištu BiH. Finansijski pokazatelji bilježe vrlo dobre poslovne rezultate i kontinuiran rast prihoda, s prometom većim od 430 miliona maraka.

Direktor Konzuma Ismir Brkić kaže da je ova kompanija prisutna na tržištu BiH od 2004., kada je otvoren Velpro, najveći trgovačko-distributivni centar u našoj zemlji.

- Konzum danas ima ukupno 64 maloprodajna objekta širom BiH, koji su prema svojim karakteristikama svrstani u formate super, maksi i male prodavnice, a koje svojom ponudom odgovaraju na različite potrebe potrošača. Mjesečno u našim prodajnim objektima kupuje više od dva miliona osoba - kaže Ismir Brkić.

Konzum trenutno upošljava 2.000 radnika, a u julu ove godine potpisan je i Kolektivni ugovor sa Sindikatom radnika trgovine BiH, kojim radnicima garantira visoke standarde zaštite njihovih prava.

- Bogat asortiman Konzumovih prodavnica sastoji se od više od 25.000 proizvoda, sa značajnim udjelom domaćih proizvoda, i to pogotovo u dijelu svježeg asortimana. U saradnji s domaćim proizvođačima Konzum realizira i svoju ponudu privatne robne marke Kplus i Standard, a domaću proizvodnju podupire i kroz garantirani otkup i prodaju domaćih proizvoda. Osim toga, u sastavu Konzuma nalazi se i šest Kozmo drogerija - kaže Brkić.

Konzum je pokrenuo i inicijativu dugoročnog sniženja, u koju će do kraja godine investirati više od milion maraka, pa su tako oborene cijene 24 osnovne namirnice široke potrošnje, što je rezultiralo sniženjem ukupnih izdataka u okviru potrošačke korpe, a koje su podržali i Konzumovi partneri dobavljači.

Brkić navodi da je za 2009. godinu planirano daljnje širenje maloprodajne mreže te, shodno tome, i povećavanje broja zaposlenih.

- Osim otvorenja novih prodavnica, u planu je uvođenje novih ponuda i usluga koje će Konzumovim kupcima stvoriti dodatne komparativne prednosti prilikom kupovine u Konzumu. U tom smislu razvijat će se program nagrađivanja vjernosti te kupovina putem interneta, a sve radi unapređivanja usluge i zadovoljstva kupaca - najavio je Brkić.

Prema Brkićevim riječima, sniženi proizvodi mogu se naći u svim prodavnicama Konzuma.
- Konzum svakodnevno priprema i redovne vikend i kataloške akcije te akcije trajno sniženih cijena, u kojima kupcima nudi proizvode iz svih kategorija, s posebnim naglaskom na svježe meso, voće i povrće po akcijskim cijenama - naglašava Brkić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti