Povećan interes investitora za općinu Prijedor

03.08.2010. 14:08 / Izvor: eKapija.ba
Povećan interes investitora za općinu Prijedor

Interes investitora za ulaganja u općinu Prijedor pokazuje znakove oporavka. "Prošle godina je interes investitora bio osjetno smanjen, a neke investicije koje su bile započete stavljene su na čekanje. Ove godine svi pokazatelji ukazuju na to da slijedi oporavak", kaže nam Bojan Jojić, koordinator Info centra za investitore u Agenciji za ekonomski razvoj općine Prijedor (PREDA).

Ističe da tomu u prilog ide i posjeta investitora iz Turske koji se zanimaju za ulaganja u tvornice gipsa na ovom području. Kaže da je veliki potencijal za investicije na ovom području, pored gipsa, predstavlja i veliki broj nalazišta ruda i minerala koje se trenutno eksploatišu u nekom manjem obimu.

Od većih kompanija koja rade na ovom području su Rudnici Arcelor Mittal Prijedor, te kompanija Japra koristi jedan dio gipsa, krečnjaka i dolomita koje prerađuje i izvozi.

Kako će investicije u ovaj kraj biti veoma dobrodošle pokazuje i podatak PREDA-e da je najveći broj nezaposlenih u ovoj općini upravo u dobi kada su radno najproduktivniji tj. od 20 do 30 godina.

D.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti