BiH i Egipat potpisat će Memorandum o razumijevanju iz oblasti turizma

04.02.2016. 12:42 / Izvor: Akta.ba
BiH i Egipat potpisat će Memorandum o razumijevanju iz oblasti turizma

Federalna ministrica okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine Edita Đapo, sa saradnicima, primila je ambasadora Arapske Republike Egipat u Bosni i Hercegovini Yassera Sayeda Mahmouda El Atawija.

Federalna ministrica okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine Edita Đapo, sa saradnicima, primila je ambasadora Arapske Republike Egipat u Bosni i Hercegovini Yassera Sayeda Mahmouda El Atawija, te, tom prilikom, izrazila zadovoljstvo dobrim političkim i ekonomskim odnosima dviju prijateljskih zemljalja.

Razgovarano je o prioritetima i planovima Federalnog ministarstva okoliša i turizma u narednom periodu, kao i o dosadašnjim rezultatima, stanju u oblasti turizma i okoliša, kao i potencijalima za dalji rast i razvoj.

Značajan dio razgovora bio je posvećen razmjeni ideja o unaprjeđenju sektora turizma, kao i potrebi da se što prije odredi datum i mjesto potpisivanja Memoranduma o razumijevanju u oblasti turizma između Vijeća ministara BiH i Vlade Arapske Republike Egipat.

Ministrica Đapo govorila je o turističkim potencijalima Bosne i Hercegovine, te pozvala turiste iz Egipta da posjete našu zemlju koja, uz prirodne ljepote, posjeduje i specifičan spoj različitih kultura i civilizacija. Uz raznovrsnu i ponudu jeftiniju od konkurentskih zemalja, BiH je i ugodno mjesto za boravak i odmor u vrijeme ljetnih vrućina, dok tokom zime pruža pregršt mogućnosti za rekreaciju i zimske sportove.

Ambasador Yasser Sayed Mahmoud El Atawi je istakao dosadašnju dobru saradnju s Bosnom i Hercegovinom i želju da ona bude nastavljena i unaprijeđena, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti