DHL Express ojačava mrežu narudžbom 14 novih Boeing 777 Freighter aviona

20.07.2018. 11:00 / Izvor: Akta.ba

DHL Express posluje sa preko 260 u tu svrhu angažovanih aviona preko 17 partnerskih aviokompanija na više od 600 dnevnih letova u 220 zemalja.

Na Farnborough International Airshow-u, DHL Express je najavio da je vodeća međunarodna express kompanija izvršila narudžbu 14 Boeing 777 Freighter aviona, koji također uključuju opcije i prava kupovine dodatnih 7 aviona. Očekuje se da će isporuka prva četiri aviona biti završena 2019. godine.

"Kupovina 14 Boing aviona predstavlja postepenu zamjenu naše starije interkontinentalne flote. Kao najefikasniji po potrošnji goriva, najpouzdaniji tip freighter aviona sa najboljom mogućnosti dugog putovanja, ovi letovi će doprinijeti našim ciljevima za smanjenje emisije i omogućiti nam da servisiramo dodatna tržišta sa non-stop letovima. DHL je ranije usvojio ovu vrstu aviona za logističku industriju i preuzeo isporuku trećeg B777F aviona proizvedenog od strane Boinga 2009. godine. Uz dugogodišnje iskustvo u radu sa ovim teretnim tipom aviona, pokazalo se da je superiorno u svim aspektima rada, što ga čini logičnim izborom ", objašnjava Ken Allen, CEO, DHL Express.

Sveukupno gledano, ovih 14 zamjena interkontinentalnih aviona su neutralne u smislu kapaciteta, ali imaju mnogo bolje performanse operativno, smanjenje troškova, bolju efikasnost i pouzdanost. I dok je DHL Express u prošlosti uglavnom iznajmljivao avione da upravlja svojom globalnom mrežom na rutama, kupovina teretnih aviona poboljšaće poziciju u smislu troškova za DHL Express diviziju. Za 2018. godinu, avansna plaćanja su već uključena u Capex Grupacije.

Proširenje međunarodne e-trgovine će do 2021. godine porasti na 4,48 triliona dolara, što znači rast od 19,2% godišnje. Ulaganje DHL-a u 777 Freighter avione je direktan odgovor na sve veću potražnju za globalnim express kapacitetima. Kao najveći avioni sa dvostrukim motorom u svijetu, Boingovi 777 Freighter avioni su u mogućnosti da lete 4.900 nautičkih milja (9.070 kilometara) sa teretnim opterećenjem od 102 tone.

Ovi najsavremeniji avioni će smanjiti emisije CO2 za 18 % u odnosu na avione koji se zamjenjuju. To će nam pomoći da doprinesemo većoj održivosti u skladu sa našim ciljem zaštite okoliša, koja će do 2050. godine smanjiti sve emisije vezane za logistiku na nula.

DHL Express posluje sa preko 260 u tu svrhu angažovanih aviona preko 17 partnerskih aviokompanija na više od 600 dnevnih letova u 220 zemalja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti