Đug: Sami trebamo raditi na unapređenju kvaliteta življenja

13.11.2015. 16:39 / Izvor: Akta.ba
Đug: Sami trebamo raditi na unapređenju kvaliteta življenja
OTVORI GALERIJU

Adnan Đug, dipl.ing.arh. stručni savjetnik u kompaniji Profine d.o.o. održao je panel na 1. Naučno-stručnoj konferenciji s međunarodnim učešćem na temu "Njemači pravilnik o uštedi energije (EnEv) Perspektive EenEv 2016 sa osvrtom na prozore i vrata Profine d.o.o.".

Adnan Đug, dipl.ing.arh. stručni savjetnik u kompaniji Profine d.o.o. održao je panel na 1. Naučno-stručnoj konferenciji s međunarodnim učešćem na temu "Njemači pravilnik o uštedi energije (EnEv) Perspektive EenEv 2016 sa osvrtom na prozore i vrata Profine d.o.o.".

Đug je prenio iskustva kompanije te pojasnio  i odgovorio na nekoliko pitanja među kojima su i čemu i zašto efikasnost, šta ona znači za običnog čovjeka, da li je dovoljno biti efikasan te da li je potrebno biti efektivan?

Kazao je kako ono što mi imamo danas je nastavak logike.

"Bez obzira što je era informacija mi živimo logiku industrijske revolucije, čiji moto je upravo bila efikasnost. Međutim, do sljedećeg velikog tehnološkog proboja, nekog novog i jeftinog energenta ili načina upotrebe energije, preostaje  nam samo da unapređujemo postojeći sistem koji živimo, i to tako da se, kako naš narod kaže, pokrijemo koliko smo dugi, tj. da štedimo", kazao je Đug.

U razgovoru za naš portal pojasnio je kako je jako važno ne čekati podršku državnih institucija nego da sami trebamo raditi na unapređenju kvaliteta življenja, za šta je nekada dovoljno unaprijediti prozore te i na taj način štedit, odnosno ne "bacati novac kroz prozor" .

Inače, Profine BH - TROCAL, KÖMMERLING i KBE, sa jakim markama lideri smo na tržištu PVC profila za sisteme prozora i vrata u Bosni i Hercegovini.

Osnovna djelatnost Profine BH d.o.o. je prodaja PVC profila, pribora i okova za proizvodnju PVC stolarije: prozora i vrata, grilja, roletni, kliznih, podizno kliznih, PSK vrata i harmo stijena, te unutrašnjih i vanjskih prozorskih klupica.

Zemlje iz kojih uvoze  u BiH su Njemačka i Austrija, dok smo istovremeno postali značajan izvoznik aluminijskih profila za naše sisteme, kombinacija aluminija i PVC-a, kao i PVC profila presvučenih dekorativnim folijama u boji. Takođe sa partnerima iz BiH izvoznici su i u različite zemlje Europske unije.

Sa najvećim lagerom za PVC profile, pribor i okove za proizvodnju PVC stolarije u ovom dijelu Europe, Profine BH d.o.o. je respektabilan regionalni lider.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti