Inspekt RGH završio zahtjevnu analizu za provjeru kvaliteta LPG-ja

13.07.2014. 16:23 / Izvor: Fena
Inspekt RGH završio zahtjevnu analizu za provjeru kvaliteta LPG-ja

Kompanija Inspekt RGH Sarajevo uspješno je završila akreditaciju zahtjevnih kompletnih analiza za provjeru kvaliteta LPG (autoplina) po standardu BAS EN 589:2011 i plina za domaćinstva propan butan smjese.

Kompanija "Inspekt RGH“ Sarajevo uspješno je završila akreditaciju zahtjevnih kompletnih analiza za provjeru kvaliteta LPG (autoplina) po standardu BAS EN 589:2011 i plina za domaćinstva propan butan smjese prema europskim normama u ovoj oblasti.

Sa ovom ovjerom i "europskim pečatom" za analize LPG i plina za domaćinstva Inspekt RGH dostigao je cifru od 160 potvrđenih akreditiranih metoda po BAS EN-ISO/ 17025 metoda u analizama kvaliteta čime je još jednom povrdio status regionalnog lidera u domenu neovisne kontrole kvaliteta i kvantiteta robe.

"Inspekt RGH" Sarajevo je renomirana kontrolna kuća sa višedecenijskim iskustvom na poslovima kontrole kvaliteta i kvantiteta roba i kao takva je najveća i najreferentnija u širem okruženju.

Također u Evropi se nalazi među prvih pet firmi u djelatnosti kontrole i laboratorijskih ispitivanja svih vrsta uglja, mineralnih sirovina, uzorkovanja, analize i izrade elaborata o kvalitetu rudnih nalazišta, nafte, naftnih proizvoda, otpadnih voda, biomase,vode, zraka, mjerenje dimnih plinova iz stacionarnih izvora, a od sada i LPG i plina za domaćinstva.

"Inspekt RGH" posjeduje dvije akreditirane ispitne laboratorije za ispitivanje tečnih naftnih goriva, dvije laboratorije za analize svih vrsta ugljeva, koksa, biomase, boksita i proizvoda bazne hemije te laboratoriju za otpadne vode, saopćeno je iz ove kompanije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti