Izabrano novo rukovodstvo Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo

20.12.2017. 14:01 / Izvor: Akta.ba
Izabrano novo rukovodstvo Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo

Na IV izbornoj skupštini Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo predstavljene su aktivnosti i rezultati rada Udruženja u protekloj godini.

Na IV izbornoj skupštini Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo predstavljene su aktivnosti i rezultati rada Udruženja u protekloj godini, kao i program rada za period 2017 – 2021 godina.

Među najznačajnijim aktivnostima Udruženja u periodu od 2014. do 2017. izdvojeni su: priprema hitnih ekonomskih mjera za izlazak iz krize, inicijativa za jačanje saradnje sa Uredom gradonačelnika, prezentiranje stvarnih šteta nastalih kao posljedica demonstracija, prijedlog za pomoć firmama koje imaju direktnu posljedicu od demonstracija, te inicijativa za ukidanje Odluke o zaštiti i poboljšanju kvaliteta zraka u Kantonu Sarajevo.

Udruženje je u prethodnom period, kroz Ekonomsko-socijalno vijeće KS, napravilo značajne pomake u domenu promocije poduzetništva, stvaranju povoljnijeg poslovnog ambijenta, kao i aktivnog zastupanja interesa poslodavaca.
 

Na Skupštini je usvojen novi Statut kojim su detaljnije definišu određene odredbe, te uvode, pored postojećeg Upravnog odbora, novi organi upravranja – Izvršni odbor i direktor.

Izabrano je i novo rukovodstvo Udruženja. Za predsjednika Upravnog  odbora na period od godinu dana imenovan je Safudin Čengić, generalni direktor i suvlasnik Centrotrans Eurolinesa. Čengić je i predsjednik Ekonomsko-socijalnog vijeća KS, obnašao je funkciju potpredsjednika i predsjednika Udruženja poslodavaca FBiH. U dosadašnjem radu dodijeljena mu je Šestoaprilska plaketa Grada Sarajeva, Zlatna plaketa Internacionalne lige humanista, 2006. godine izabran je za menadžera godine u BiH, a dobitnik je i mnogih drugih priznanja.

Novi predsjednik Skupštine je Nijaz Skenderagić, istaknuti bh. privrednik sa dugogodišnjim angažmanom u unapređenju poslovne zajednice. Suvlasnik je firme ATACO i član UO UPFBiH.

Imenovan je Upravni odbor od sedam i Izvršni odbor od deset članova. Također, imenovani su članovi i zamjenici članova u Ekonomsko-socijalnom vijeću Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti