Vijesti / REGIJA

Lidl započeo gradnju logističkog centra u Lapovu

19.05.2021. 08:08 / Izvor: Tanjug

Lidl Srbija je započela izgradnju logističkog centra u Lapovu, koji bi trebalo da se završi u narednih godinu dana, saopštila je ova kompanija.

Centar će se prostirati na 57.000 kvadrata i imat će kapacitet za skladištenje više od 35.000 paletnih mjesta i 130 utovarnih i istovarnih rampi. 

"Investicija je vrijedna 70 miliona eura a osim što je važna za poslovanje naše kompanije, bitna je i za našu privredu, jer će na izgradnji biti angažovane isključivo domaće građevinske firme i zaposlićemo oko 250 novih kolega", izjavio je direktor centralnih usluga kompanije Lidl Srbija Dragan Čigoja.

Dodao je da Lidl, kao društveno odgovorna kompanija, pored ekonomskih uvijek sagledava i ekološke aspekte, o čemu je posebno vođeno računa. 

U tom smislu je istakao da će na krovu budućeg logističkog centra biti postavljeni solarni paneli, iz kojih će se objekat delimično snabdijevati energijom. 

"Izgradnja Logističkog centra u Lapovu, kao i onog u Novoj Pazovi prije tri godine, dokaz je visoke perspektive koju ima tržište maloprodaje u regionu. To je dokaz ispravne politike koju Vlada Srbije sprovodi prema investitorima, ali i ozbiljne namjere koju ima Lidl Srbija kada je riječ o razvoju domaćeg tržišta", izjavio je državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacije Uroš Kandić. 

Predsjednik opštine Lapovo Boban Miličić izrazio je zahvalnost Lidlu koji je, prema njegovim riječima, prepoznao povoljan geostrateški položaj ove opštine. 

"Lokacija opštine uz samu saobraćajnicu E-75, omogućit će brzo i efikasno snabdijevanje svih budućih Lidl prodavnica u Srbiji, a kompanija je iz svojih sredstava finansirala izgradnju oko 1.700 m pristupnih saobraćajnica sa najmodernijom infrastrukturom", rekao je on. 

Naveo je da je za opštinu od nemjerljivog značaja otvaranje oko 250 novih radnih mesta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti