Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Milićević: Osnovni zadatak privlačenje investicija

05.01.2019. 09:49 / Izvor: Akta.ba

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević upriličio je, povodom novogodišnjih i božićnih praznika, prijem za predstavnike privrednog i nevladinog sektora sa područja ove opštine, te naveo da će osnovni zadatak u ovoj godini biti privlačenje novih investicija u oblasti proizvodnje.

Milićević je istakao da je protekla godina bila uspješna, da su u privredi postignuti određeni pomaci, kao i da su znatan dio finansijskih sredstava nevladine organizacije obezbijedile sa viših nivoa vlasti uz pomoć opštinske Službe za lokalni ekonomski razvoj.

On je naveo da je u 2018. godini u ovoj opštini bilo značajnih ulaganja, posebno u trgovinsku djelatnost, a bila je značajna i za sportske kolektive, koji su postigli dobre rezultate.

Milićević je dodao da u odnosu na protekle nepune dvije godine postoji određeno povećanja broja zaposlenih, te da su zaustavili neke negativne trendove u oblasti privrede.

"Prošle godine smo prvi put uveli podsticaje za zapošljavanje novih radnika i za nabavku opreme", rekao je Milićević.

On je naveo da su budžetom Srpske obezbijeđena sredstva za početak rada Osnovnog suda u Šamcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti