Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Prioritet sigurnost i zdravlje građana: Odgođen Sajam privrede Tešanj 2021

27.08.2021. 13:55 / Izvor: Akta.ba

Udruženje privrednika "Biznis centar" Jelah - Tešanj je u sklopu svojih redovnih godišnjih aktivnosti usvojilo i plan organizacije privredne manifestacije 16. Međunarodni sajam privrede Tešanj - BiH 2021, u periodu od 23.-26.09.2021. godine.

U skladu sa tim vršene su pripreme na ovom projektu i uložen veliki napor, kao i realizovan plan svih aktivnosti koje su tekle po predviđenoj dinamici. Sve operativne aktivnosti su dovedene u završnu fazu sa stepenom realizacije preko 80%, uz neizostavne nastale troškove implementacije sajamskog projekta. Posebno naglašavamo da su sve aktivnosti vođene pod pretpostavkom da će epidemiološka situacija biti povoljna za organizaciju ove značajne i masovne privredne manifestacije.

"Na vanrednoj sjednici Upravnog odbora, održanoj dana 26.08.2021. godine, uz intenzivne razgovore i konsultacije sa institucijama odgovornim za definiranje epidemiloških mjera, uprkos završnoj organizacijskoj fazi, kao i nastalim implementacijskim troškovima projekta, prioritet je postavljen na sigurnost i zdravlje svih učesnika sajma i usvojen je zaključak da, kako se situacija po pitanju povećanja broja zaraženih u BiH nažalost usložnjava, te da time zdravlje naših građana, izlagača i uposlenika, koje je najvažnije, može biti ozbiljno ugroženo, Upravni odbor smatra najprimjerenijim da se ovogodišnji Sajam privrede odgodi za vrijeme kada ćemo svi zajednički, bez bilo kakvih mjera, moći posjetiti najbolji i najznačajniji sajam u BiH.Ovim putem želimo da, zbog naše gore navedene odluke, uputimo izvinjenje svim izlagačima koji su potvrdili svoje učešće, izlagačima koji su to namjeravali učiniti, kao i svim ostalim partnerima i prijateljima našeg Sajma, kroz najiskrenije želje za dobro zdravlje svih, kako građana BiH, tako i građana zemalja regiona, u vjeri da ćemo 16. Međunarodni sajam održati naredne godine", saopćeno je. 

PODIJELI:

TAGOVI:

Sajam privrede

Tešanj

2021

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti