Vijesti

Saradnja Tuzlanskog kantona sa Republikom Mađarskom

14.11.2008. 09:49 / Izvor: Oslobođenje

Predstavnici mađarskog kapitala zainteresovani su da ulažu u eko i seoski turizam u Tuzlanskom kantonu jer je to, prema njihovom mišljenju, šansa za razvoj čitave sjeveroistočne Bosne. Potvrdio je to 13.11.2008. godine i ambasador Republike Mađarske u BiH Imre Varga prilikom susreta sa direktorom kantonalne privredne komore Tuzla Nedretom Kikanovićem.

“Interesuje nas razvoj turizma na ovom prostoru, ali imamo namjeru razgovarati i o našem učešću u rješavanju problema sa čvrstim otpadom u TK-u. Posljednjih nekoliko godina mađarske kompanije su učestvovale u realizaciji najvažnijih projekata na ovom području, a potpisivanjem Sporazuma o pristupanju i stabilizaciji stvoreni su uslovi za bolji protok robe među državama", poručio je Varga.

Iako je trgovinska razmjena između BiH i Mađarske na štetu naše zemlje, međusobna saradnja nikada nije bila upitna. Posebno je to realizirano u posljednjih desetak godina i to u okviru saradnje regija Dunav - Drava - Sava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti