Vode se pregovori

Volkswagen razmišlja o prodaji pogona u Rusiji

02.03.2023. 09:27 / Izvor: Agencije
Volkswagen

Najveća njemačka automobilska kompanija "Volkswagen" pregovara o prodaji svog pogona u ruskoj Kalugi, a mogući kupac je ruski trgovac automobilima "Avilon".

Najveća njemačka automobilska kompanija "Volkswagen" pregovara o prodaji svog pogona u ruskoj Kalugi, a mogući kupac je ruski trgovac automobilima "Avilon".

Iz njemačke kompanije je rečeno da je jedna od opcija za rješenje pitanja "VW" u Rusiji prodaja imovine "Volkswagen group Rus" i da se vode pregovori.

Ruski medij RBK objavio je ranije da je ruski trgovac automobilima “Avilon” najavio kupovinu pogona u Kalugi i da bi kupoprodajni ugovori uskoro trebalo da budu potpisani.

Zbog ukrajinskog sukoba “Volkswagen” je prije godinu dana zatvorio oba pogona u Rusiji, a i istovremeno je prekinut i izvoz vozila u tu zemlju.

Kompanija se u maju povukla iz pogona u Nižnjem Novgorodu, gdje je njemački proozvođač sklapao vozila u saradnji sa ruskom kompanijom GAZ, čiji je suvlasnik Oleg Deripaska koji je na listi za sankcije zbog dovođenja u vezu sa ukrajinskim sukobom.

I ostali njemački proizvođači automobila, poput "BMW ili "Mercedes benca", povukli su se sa ruskog tržišta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti