Vlada Srbije naredila nadzor mostova nakon nesreće u Genovi

16.08.2018. 08:52 / Izvor: HINA
Vlada Srbije naredila nadzor mostova nakon nesreće u Genovi

Poslije pada nadvožnjaka u Genovi, u kojem su poginule najmanje 42 osobe, Vlada Srbije naložila je vanredni inspekcijski nadzor.

Poslije pada nadvožnjaka u Genovi, u kojem su poginule najmanje 42 osobe, Vlada Srbije naložila je vanredni inspekcijski nadzor nad svim mostovima u Srbiji dužim od 100 metara, javlja Hina.

Vanrednu kontrolu je naložila ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture Zorana Mihajlović, navodi se u saopćenju, a za provjeru na terenu zadužen je tim stručnjaka resornog ministarstva.

"Predmet kontrole i provjere bit će mostovi na cestama i prugama u Srbiji koji su građeni prije više decenija, a koji su u međuvremenu sanirani i rekonstruirani", obrazloženo je u saopćenju.

Uz uobičajene redovne kontrole svih mostova na prugama, autocestama i regionalnim cestama koju obavljaju javna preduzeća “Infrastruktura Željeznice Srbije” i “Putevi Srbije”, naloženim vanrednim inspekcijskim nadzorom dodatno će se kontrolirati dokumentacija i konstrukcije mostova, navedeno je u saopćenju medijima. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti