NATO

NATO Charity Bazaar - Rok za podnošenje prijava 1. maj

29.03.2021. 12:41 / Izvor: Akta.ba

Dvodnevni humanitarni događaj pod nazivom "NATO Charity Bazaar", organizira se svake godine pri Štabu NATO-a u Briselu.

Radi se o događaju koji se organizira radi prikupljanja novčanih sredstava za finansiranje međunarodnih humanitarnih projekata, među kojima su redovno i projekti iz Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

S tim u vezi, iz Ministarstva obavještavaju sve organizacije koje se bave humanitarnim radom da je NATO Charity Bazaar 23. marta otvorio proces prijavljivanja projekata za finansiranje iz sredstava NATO Charity Bazaara.

"Stoga, pozivamo sva zainteresirana humanitarna udruženja, društva i druge organizacije, koje se bave humanitarnim radom i koje su zainteresirane za prijavljivanje za dodjelu sredstava NATO Charity Bazaar-a, da se prijave putem web-stranice www.natocharitybazaar.org i detaljno informiraju o smjernicama, obrascima za aplikaciju i ostalim kriterijima za podnošenje prijave projekata", navodi se u saopćenju.

Kako se nadalje navodi, maksimalna suma novca koja se može dobiti po projektu iznosi 10.000 eura, a rok za podnošenje prijava je  1. maj 2021. godine.

"NATO Charity Bazaar" je organizacija formirana 1967. godine, koja je počela s radom 1968. godine, a od 26.4.2005. godine je registrirana u Belgiji kao neprofitna organizacija.

Primarna svrha ove organizacije je izgradnja prijateljstva između ljudi iz raznih zemalja, koja se kroz godine razvijala, od upoznavanja kulture, tradicije, običaja i raznih delicija zemalja do veoma važnog rada na prikupljanju novčanih sredstava za finansiranje humanitarnih projekata širom svijeta.

Odbor radi tokom cijele godine, a nizom pojedinačnih aktivnosti, kao što su prodaja domaćih proizvoda slatkog i slanog programa i tombola, kroz godinu se prikupljaju novčana sredstva u zajednički fond za finansiranje međunarodnih humanitarnih projekata.

Svake godine "NATO Charity Bazaar" poziva zainteresirane humanitarne organizacije i društva da podnesu prijave za finansiranje humanitarnih projekata, a proces zaprimanja kompletiranih aplikacija, koje moraju biti popunjene u skladu sa smjernicama i obrascima za aplikaciju i na engleskom jeziku, otvoren je do 1. maja svake godine, nakon čega slijedi transparentan i objektivan proces revizije i selekcije prijavljenih projekata po tačno definiranim kriterijima od "NATO Charity Bazaara".

"Stoga, još jednom pozivamo i obavještavamo sve zainteresirane humanitarne organizacije i društva da se prijave i informiraju putem linka www.natocharitybazaar.org Info - Мisija Bosne i Hercegovine pri NATO", navodi se u saopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

NATO