Andrej Mertelj: Mini olimpijada je šansa za studente računovodstva

24.04.2013. 15:48 / Izvor: eKapija.ba
Andrej Mertelj: Mini olimpijada je šansa za studente računovodstva

Andrej Mertelj, izvršni direktor Datalab Tehnologije d.d., ističe za eKapija.ba da je mini olimpijada odličan način da talentovani studenti računovodstva dobiju šansu da svoje znanje regionalno pokažu i budu primjećeni od strane svog možda sutrašnjeg poslodavca.

Visoka škola Banja Luka College organizuje po treći put studentsko takmičenje iz oblasti računovodstva pod nazivom "Računovodstvo 2013". Datalab korporacija odazvala se i ove godine pozivu svog EDU partnera, Banja Luka College, i mini olimpijadu podržava kao generalni sponzor.

Andrej Mertelj, izvršni direktor Datalab Tehnologije d.d. Ljubljana, ističe za eKapija.ba  da je mini olimpijada odličan način da talentovani studenti računovodstva dobiju šansu da svoje znanje regionalno pokažu i budu primjećeni od strane svog možda sutrašnjeg poslodavca.

"Matematičari, fizičari, hemičari, čak i studenti engleskog jezika imaju svoje takmičenje. Računovođe ga u ovom obliku do sada nisu imale. Vrlo bitno je od samog početka biti i ostati konkurentan na tržištu rada. Takmičenjem studenti konačno dobijaju šansu da svoje znanje usporede sa studentima računovodstva na regionalnom nivou i svoje dobre rezultate iskoriste u daljem životu kao reference kod zapošljavanja i sl.", ističe on za naš portal.

Prema njegovima riječima, takmičenje je jednako dobar način i za obrazovne institucije da pokažu kvalitet znanja, kojim obezbjeđuju svoje studente.

"U Datalabu smatramo vrlo bitnim podržavati događaje s ovakvim ciljevima. Pored toga, veći broj fakulteta učesnika su Datalabovi EDU partneri, s kojima u saradnji omogućavamo studentima da već tokom studija kroz rad na PANTHEON-u dobiju osjećaj za svakodnevni rad računovođe", navodi Mertelj.

Kako nam je kazao, pored nagrada koje obezbjeđuje Datalab, učešćem na takmičenju studenti dobijaju ono što se dobiva na svim takmičenjima, dakle, kontakte, viđenje kako razmišljaju drugi, razmjenu iskustva,  a najviše vizibilitet. Nisu slučajno Ernest & Young također sponzori.

Budući da učešćem na Mini olimpijadi studenti ostvaruju i veće mogućnosti za zapošljavanje, Andrej Mertelj nam je potvrdio da je Datalab uvijek u potrazi za ambicioznim kadrom.

"Svakako da ćemo i na takmičenju imati širom otvorene oči", zaključuje on.

Podjećamo, Mini olimpijada "Računovodstvo 2013", će se održati 24.05. i 25.05.2013. godine u Banja Luci, u prostorijama Banja Luka College.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti