Kapital / IZVJEŠTAJI

Jahorina 365 dana u godini daje odlične rezultate

25.09.2018. 13:43 / Izvor: Akta.ba

Ljetna sezona na Jahorini je zvanično zatvorena u nedelju, 23. septembra kada je na ovoj planini obilježena i Evropska nedelja sporta.

U toku nezapamćeno dobre ljetne sezone na olimpijskoj planini ostvareno je oko 10.000 ljetnjih vožnji što je za 78% više ukoliko uporedimo sa prošlom sezonom. Prihod za cijelu ljetnu sezonu veći je za 103% u odnosu na prethodno ljeto na ovoj planini, prihodi od prodaje karata dostigli su iznos od gotovo 64.000 KM koji je nadmašio prethodne dvije ljetne sezone u zbiru za više od 5.000 KM.

Pored novih ljetnih sadržaja na ovoj planini posjetioci su tokom ljeta imali priliku uživati u mnogobrojnim događajima u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina, od Jahorina 365 festivala uz spektakularne koncerte Severine, Lexington banda i Petra Graše do prve ljetne humanitarne "Trke za život" i naravno promotivnih vikenda uz zanimljivi Treasure hunt, Tjubing trku i Race opening.

Ovo ljeto na Jahorini nadmašilo je sva očekivanja kako u broju prodatih karata, prihoda tako i u mnogobrojnim zabavnim događajima koji su rezultirali odličnom posjetom i još većim zadovoljstvom svih koji su imali priliku provesti neke od ljetnih dana na jahorinskom suncu.

Jahorina time dokazuje da je destinacija zanimljiva posjetiocima 365 dana u godini.

Uporedo sa sadržajnim ljetom OC Jahorina intenzivno priprema i narednu zimsku sezonu, pa su u toku finalni radovi na sistemu osnježavanja, vještačko jezero se puni vodom, uređuju se već postojeće staze, ali se prave i nove staze kao i vezni putevi koji će sigurno doprinijeti da naredna zimska sezona na Jahorini bude bolja čak i od prethodne koja je oborila sve dotadašnje rekorde.

Sisitemom za vještačko osnježavanje zagarantovana je Jahorina prekrivena snijegom minimalno 120 dana što je dovelo do pojačanog interesovanja za kupovinu sezonskih ski karata. Pretprodaja ski karata sa popustom od 15% biće aktuelna do 1. oktobra do kada će svi skijaši i borderi biti u mogućnosti da kupe svoje karte po sniženim cijenama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital