Zimski ambijent na Bijambarama jedinstven doživljaj za posjetioce

27.01.2019. 11:10 / Izvor: Fena
Zimski ambijent na Bijambarama jedinstven doživljaj za posjetioce

Srednja bijambarska pećina je zatvorena zbog zaštite šišmiša u zimskim mjesecima, otvara se početkom aprila.

Posjeta zaštićenim područjima u zimskim mjesecima svake godine bilježi rast. Sve je više posjetilaca koji su zainteresovani za boravak na zaštićenim područjima u snježnom ruhu, pa tako i na Bijambarama - kazao je Feni stručni saradnik za promociju i marketing Javne ustanove Zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo Mustafa Zvizdić.

Istakao je da je Srednja bijambarska pećina zatvorena zbog zaštite šišmiša u zimskim mjesecima te da se otvara početkom aprila.

Ipak, dodaje da pećina nije jedina atrakcija na Bijambarama. Zimski ambijent na ovom području je jedinstven doživljaj za posjetioca i predstavlja neophodni bijeg iz vrlo zagađenog grada.

"Posjetioci u ovim mjesecima na Bijambarama najviše su zainteresovani, ako se tako može reći, za prirodu Bijambara, za njene izuzetne prirodne vrijednosti, za šetnje i boravak u ovoj oazi čistog kiseonika", objasnio je.

Zvizdić je najavio da Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja, kroz projekt Evropske unije "Adriaticaves", u 2019. godini planira novi koncept turističke ponude u segmentu speleo turizma.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza