Ispunjeni zakonski uslovi: Mercator preuzima trgovačku djelatnost DP Marketa

12.12.2011. 13:40 / Izvor: eKapija.ba
Ispunjeni zakonski uslovi: Mercator preuzima trgovačku djelatnost DP Marketa

Mercator BH je ispunio sve zakonske uslove za preuzimanje u zakup objekata DP Marketa od društva Drvopromet d.o.o.. Zakup obuhvata 63 objekta na području Sarajeva, Zenice, Visokog, Breze, Maglaja, Žepče, Cazina, Sanskog Mosta i Ključa, ukupne prodajne površine veće od 24 hiljade kvadratnih metara.

Strateško povezivanje uključuje kupovinu zaliha, opreme, preuzimanje zaposlenih društva Drvopromet d.o.o., kao i saradnju na komercijalnom i veleprodajnom području.

Ovim partnerstvom Mercator prati svoju strategiju razvoja i učvršćuje poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine kao i regionalnu poziciju najvećeg trgovca proizvodima svakodnevne potrošnje u regionu jugoistočne Europe“, istaknula je Stanka Čurović, članica Uprave Grupe Mercator za Mercator trgovinu jugoistočne Evrope.

Prema riječima Nevena Hadžisulejmanovića, predsjednika Uprave Društva Mercator BH, Mercator će u novim trgovinama, nastaviti pružati kupcima prepoznatljivu ponudu DP marketa.

"Mercator će u prodajnim objektima DP marketa nastaviti nuditi proizvode domaćih proizvođača", kazao je Hadžisulejmanović.

Predsjednik Uprave Drvoprometa Jakup Mešević istakao je da DP marketi i dalje ostaju vlasnici svih prostora i da uvijek postoji mogućnost da Mercator ponovo vrati DP markete vlasniku.

Strateško povezivanje sa Drvoprometom ujedno označava i početak poslovanja Mercator BH sa dva banera – Mercator i DP.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti