Zenica: U PERO Centru održan seminar o keramici

25.06.2011. 09:26 / Izvor: eKapija.ba
Zenica: U PERO Centru održan seminar o keramici

Izvođači radova, a prvenstveno keramičari imali su priliku prisustvovati seminaru na temu keramike, u srijedu 22.06.2011. godine, i to u prostorijama "PERO" Centra za gradnju i uređenje doma u Zenici.

Kako bi se zainteresirani upoznali sa novim tehnikama izvođenja radova, kao i sa novim proizvodnim programom iz oblasti keramike, u Zenicu je iz Slovenije došla Anita Lemešič predstavnica firme GORENJE. Njeno predavanje i praktična objašnjenja omogućili su izvođačima radova pristup novim saznanjima i zasigurno je dat doprinos kvalitetnom izvođenju radova, saopćeno je iz PERO Centra.

Veoma je bitno bilo prisustvo učenika i profesora Stručne zanatske škole iz Zenice. Naime tri učenika ove škole, sa smjera keramičari imali su priliku čuti ovo korisno predavanje i upoznati kolege iz svoje struke, potom predstavnike kompanija u kojima bi u bliskoj budućnosti mogli potražiti zaposlenje.

Cijeli događaj zaključen je lijepim druženjem, na zakuski koja je upriličena nakon seminara. Na ovaj način razmjenjena su iskustva, informacije i najvažnije kontakti iz kojih mogu proizaći kvalitetne saradnje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti