Čapljina: Potpisan ugovor o ažuriranju katastra i registraciji nekretnina

15.01.2010. 13:28 / Izvor: Fena
Čapljina: Potpisan ugovor o ažuriranju katastra i registraciji nekretnina

Predstavnici jedinice za implementaciju Projekta Svjetske banke za zemljišno-knjižnu administraciju i predstavnici tvrtke Geometrika d.o.o. Grude potpisali su 15.01.2010. godine u Čapljini ugovor o početku rada na sustavnom ažuriranju katastra i registraciji nekretnina za katastarsku općinu Čapljina.

Kako je u izjavi za Fenu rukovoditelj Jedinice za implementaciju Projekta Svjetske banke za zemljišno-knjižnu administraciju Edib Mehmedović, ukupna vrijednost radova za koje je danas potpisan ugovor iznosi oko 490.000 konvertibilnih maraka, a radovi bi trebali biti završeni za sedam mjeseci.

Po Mehmedovićevim riječima, općina Čapljina jedna je od odabranih lokacija kroz definirani projektni zadatak Svjetske banke, odnosno projekt registracije zemljišta koji se financira iz sredstava Svjetske banke.

"Općina Čapljina prva je u kojoj je potpisan ugovor o sustavnom ažuriranju katastra u BiH. Cilj ovoga projekta je da se dobije usuglašeno stanje katastra i zemljišne knjige koje odgovara stvarnom stanju na terenu", kazao je Mehmedović istaknuvši kako se vrlo često javlja razlika u zemljišnim knjigama i u katastru o stvarnom stanju na terenu.

Sustavno ažuriranje katastra prvi je korak u sređivanju zemljišnih registara čija ažurnost i pouzdanost predstavljaju preduvjet za kvalitetan ekonomski razvoj.

Isti projekt bit će realiziran i u općinama Gradačac, Ljubuški i Bihać te u Travniku ako bude dovoljno sredstava.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti