Otvoren prvi salon turizma: Cilj- promocija Potkozarja

20.11.2010. 10:11 / Izvor: SRNA
Otvoren prvi salon turizma: Cilj- promocija Potkozarja

U Prijedoru je jučer otvoren Prvi salon turizma tokom kojeg su, osim domaće, svoju ponudu predstavile i turističke organizacije iz Banjaluke i Kozarske Dubice, te više turističkih agencija.

Direktor hotela "Prijedor" Željko Ivošević rekao je da je cilj ove manifestacije promocija turističke ponude Potkozarja i izlazak prema svim turističkim organizacijama i agencijama u BiH radi razvoja receptivnog turizma.

Direktor Turističke organizacije opštine Prijedor Amira Ganić najavila je da će u okviru salona biti organizovan i okrugli sto o razvoju receptivnog turizma.

Direktor Nacionalnog parka "Kozara" Dragan Romčević rekao je da ponuda i promocija turističkih proizvoda "Kozare" jesu veće, ali da je istovremeno globalna kriza uticala na broj posjetilaca.

"Mi smo zadovoljni da smo uspjeli održati broj posjetilaca na nivou prošlogodišnjeg, tako da i ove godine očekujemo oko 70 000 posjetilaca", dodao je Romčević.

Salon je priređen u okviru Sajma knjiga, koji Hotel "Prijedor" organizuje drugu godinu. Drugi sajam knjige otvoren je u Prijedoru 16. novembra gdje 45 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Hrvatske knjige prodaje po cijenama nižim i do 30 odsto nego u knjižarama.

Sajamski prostor u hotelu "Prijedor" otvoren je svakog dana od 10.00 do 20.00 časova. Ulaz je besplatan kao poklon građanima Prijedora za 25 godina rada hotela "Prijedor".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti