U Brčkom savremeni dispečing centar: 44.000 eura za poboljšanje komunalnih usluga

24.11.2010. 09:53 / Izvor: SRNA
U Brčkom savremeni dispečing centar: 44.000 eura za poboljšanje komunalnih usluga

Slovačka kompanija ICZ uložila je 44.000 eura u projekat podrške timovima na terenu u efektivnijem lociranju i otklanjanju kvarova ne elektro i vodovodnoj mreži, koji provodi u saradnji sa Javnim preduzećem "Komunalno-Brčko", izjavio je direktor te kompanije Martin Terkovič.

Terkovič je objasnio da je u ovaj projekat Vlada Slovačke uložila 171.000 eura, kompanija ICZ 44.000, dok "Komunalno-Brčko" u finalizaciji učestvuje sa 7.000 eura.

Prema njegovim riječima, "Komunalno" je lako prihvatilo softverska rješenja iz projekta, jer su imali stručne osobe za saradnju pa nije bilo teško raditi s njima. Projekat ima veliku perspektivu u daljem razvoju ove djelatnosti u Brčko distriktu.

Šef Radne jedinice "Elektrodistribucija" Brčko distrikta Armin Drapić objasnio je na prezentaciji ovog projekta da je obezbijeđeno softversko praćenje objekata i trenutnu identifikovanje kvarova, kao i stalna veza s terenskim ekipama koje se u takvim slučajevima odmah angažuju.

Realizacija ovog pilot-projekta počinje odmah jer su, kako su istakli predstavnici preduzeća "Komunalno Brčko", neophodni kadrovi uspješno prošli potrebnu obuku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti