al
Bandić u Dubaiju dogovara projekt vijeka Zagrebački Manhattan

Vijesti / REGIJA

Bandić u Dubaiju dogovara projekt vijeka "Zagrebački Manhattan"

12.03.2019. 10:43 / Izvor: Poslovni dnevnik

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u društvu suradnika jučer poslijepodne otputovao je u trodnevni posjet Dubaiju.

Tamo boravi na poziv gradonačelnika, generalnog direktora Grada Dubaija, Dawooda Abdularahmana Alhajirija. Programom su predviđeni sastanci vlasnikom tvrtke Eagle Hills Mohamedom Alabbarom koja bi trebala realizirati projekt 'Grad u gradu', poznatiji kao 'Zagrebački Manhattan'.

Grad je prošlog tjedna tu ponudu ocijenio boljom od konkurentske, a premda je Bandić rekao da odluka nije konačna unatoč objavi povjerenstva, Večernji list neslužbeno doznaje da izaslanstvo putuje u Dubai da dogovori i potpiše tekst memoranduma koji će služiti kao oblik izražavanja namjere pregovaranja, nakon čega slijedi sklapanje trgovačkih ugovora.

Izaslanstvo čine pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i okoliš Mirka Jozić, pročelnica za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava Vesna Šimić, pročelnica Stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić, pročelnica za strategijsko planiranje i razvoj grada Sanja Jerković, viši savjetnik za investicije i strana ulaganja Harun Omerbašić te ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Ivica Rovis. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti