Za građane BiH u Maleziji omogućeno elektronsko podnošenje zahtjeva za dokumenata

25.01.2024. 08:58 / Izvor: Akta.ba
malezija

Omogućeno podnošenje zahtjeva za dokumenata elektronski bez dolaska u BiH.

Direktor Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA BiH), Almir Badnjević, trenutno boravi u Maleziji, gdje je svoju posjetu iskoristio da razgovara sa Ambasadorom Bosne i Hercegovine u Maleziji, Njegovom Ekselencijom, gospodinom Edinom Jahićem.

Susret je prošao itekako uspješno, jer je konačno uspostavljena aktivacija elektronske razmjene podataka za građane BiH u Maleziji.

Postignut je dogovor koji će značajno olakšati život građanima BiH u inostranstvu.

Prvi put je omogućena elektronska razmjena podataka, čime građani iz Malezije mogu podnijeti zahtjev za dokumente bez potrebe putovanja u Bosnu i Hercegovinu.

Ova revolucionarna inicijativa omogućava da dokumenti direktno stignu do njih u Maleziju.

"Suočeni s potrebama i izazovima naših građana u inostranstvu, odlučili smo poduzeti konkretne korake kako bismo im olakšali administrativne postupke. Elektronska razmjena podataka je presudan korak prema jačanju usluga za građane Bosne i Hercegovine koji se nalaze u Maleziji",  izjavio je direktor Badnjević.

Ambasador Jahić nije krio oduševljenje.

"Građani BiH u Maleziji sada imaju mogućnost podnošenja zahtjeva za dokumente bez potrebe fizičkog prisustva u zemlji. Ova revolucionarna inicijativa ne samo da čuva vrijeme naših sugrađana, već i povećava efikasnost pružanja konzularne podrške. Želim izraziti duboko poštovanje direktoru Badnjeviću i njegovom timu u IDDEEA-i na dosadašnjem radu", izjavio je. 

"Elektronska razmjena podataka otvara novo poglavlje u administrativnom iskustvu građana BiH u inostranstvu, čime se postavlja standard za buduće inovacije i poboljšanja u pružanju usluga", stoji u saopćenju IDDEEA. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti