upozorila služba za inspekcijske poslove

Neregistrovana i neispravna vozila u Goraždu vlasnici moraju ukloniti sa javnih površina

01.02.2024. 08:17 / Izvor: Akta.ba
gorazde

Komunalni inspektor Elvir Prašo naglašava da je nadležna služba pokrenula ove aktivnosti s ciljem uklanjanja svih vozila koja zauzimaju javne parkinge.

Vlasnici neregistrovanih, havarisanih i tehnički neispravnih vozila sa područja četiri goraždanske gradske mjesne zajednice dužni su u roku od 15 dana ukloniti automobile sa javnih površina i gradskih parking prostora na privatnu lokaciju – upozorili su iz Službe za inspekcijske poslove Grada Goražda.  

Komunalni inspektor Elvir Prašo naglašava da je nadležna služba pokrenula ove aktivnosti s ciljem uklanjanja svih vozila koja zauzimaju javne parkinge i druge površine duže od 15 dana, a koja kvare izgled grada.

"Riječ je o vozilima za koje je evidentno da su tehnički neispravna i da nisu nisu u voznom stanju. Trenutno pozivamo građane  da u narednih 15 dana sami uklone ta vozila ne samo sa parking prostora već i drugih javnih površina, a nakon isteka tog roka provodit će se  jedan vid represivnih mjera gdje će se pisati prekršajni nalozi za one koji ne postupe u skladu sa odlukom komunalnog inspektora koja nalaže uklanjanje tih vozila", pojasnio je Prašo.

Dodao je da će, u slučaju da ni prekršajni nalozi ne urode plodom, Služba za inspekcijske poslove poduzeti i druge mjere.

"Angažovat ćemo drugu pravnu osobu koja će obaviti uklanjanje vozila o trošku onoga koji je bio u obavezi da ta vozila ukloni, a u saradnji sa Službom za urbanizam odrediće se lokacija na koju će se prebaciti sva neregistrirana i tehnički neispravna vozila.  Prema našoj evidenciji u užem gradskom jezgru imamo više desetina takvih vozila i upozoravamo građane, ali i pravna lica da ih u roku sami uklone", kazao je inspektor Prašo.

Napomenuo je da je jedan od glavnih razloga zbog kojih je Gradska uprava pokrenula ovu aktivnost,  nedostatak parking mjesta u gradu Goraždu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti