Goražde: Vatra progutala farmu sa 1.300 pilića

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Goražde: Vatra progutala farmu sa 1.300 pilića

02.11.2019. 11:04 / Izvor: Fena

U požaru na farmi u goraždanskom naselju Hubjeri,  koji se dogodio u petak  poslije 20.00 sati, u potpunosti je izgorio objekat za uzgoj pilića u kojem se nalazilo oko 1. 300 pilića u ranoj fazi.

Po riječima vlasnika farme Zaima Hubjera požar je najvjerovatnije uzrokovala peć koja je zagrijavala prostoriju.

"Nema šta drugo biti. Pilići su bili u ranoj fazi  pa je temperatura  morala biti 35 stepeni i onda je  od nje i prouzrokovan požar, sa elektroinstalacija ne može doći u obzir jer tu osim sijalica nije bilo nekih instalacija. Grijalo se na čvrsto gorivo, drva i ugalj ", ističe Hubjer.  

Naglašava da je šteta minimalno od 10.000 do 12.000 KM.

"Komšinica je prva  primjetila i javila da se čuje pucketanje, međutim ja kad sam izašao sve je već bilo gotovo.  U nekih deset minuta sve je bilo u plamenu, izgorio je cijeli objekat.  Vatrogasci su došli brzo, a i mi smo imali pumpu  pored Drine, tako da smo i to uspjeli uključiti uz pomoć komšija, jer bitno je bilo da spriječimo još veću štetu, da vatra ne pređe  na susjedne objekte gdje je proizvodnja konzumnih jaja i  grla krupne stoke. Želim da se zahvalim  vatrogascima iz Goražda i Novog Goražda  i mojim komšijama, jer su stvarno  pružili nesebičnu pomoć", kaže Hubjer.

Ističe da ga to ipak nije obeshrabrilo da nastavi dalje.

"Nema predaje, morat ćemo to očistiti i objekat  vratiti  u funkciju i nastaviti dalje. Čovjeku sve nestane u deset minuta, ali nije ovo prvi put. Jeste da je požar, ali je bilo  i drugih nevolja. Čovjek dok je živ  mora ići dalje", ističe Hubjer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti