LANACO predstavio rješenja za uspješno poslovanje u Cloud-u

08.11.2018. 14:41 / Izvor: Akta.ba

U okviru drugog po redu Oracle Modern Business Forum-a koji se održava danas u City Hall Vijećnici u Sarajevu, LANACO je predstavio softverska rješenja.

U okviru drugog po redu Oracle Modern Business Forum-a koji se održava danas u City Hall Vijećnici u Sarajevu, LANACO je predstavio softverska rješenja koja u potpunosti podržavaju SaaS model distribucije (Softwere as a Service) različitih vertikala poslovanja.

Poslovanje danas doživljava velike promjene i suočava se s mnogim izazovima koji nastaju usljed povećanja obima transakcija. Na današnjem forumu, Menadžer sektora za razvoj poslovanja LANACO-a Dragan Ninić, predstavio je načine ostvarivanja benefita kompanija i organizacija svih veličina korišćenjem softverskih rješenja u Cloud-u. 

Kao najveća IT kompanija u Bosni i Hercegovini, LANACO je dijelio globalnu evoluciju informacionih tehnologija, odnosno išao u korak sa njom. Tako je LANACO još davne 1997. godine bio prvi komercijalni internet provajder u Bosni i Hercegovini. LANACO više od 17 godina razvija i implementira softverska rješenja, te jedini ima Data centar izgrađen po Tier 4 standardima, što govori da je generator inovativnih rješenja u zemlji i regionu.

Kompanija LANACO nastavlja sa praćenjem aktuelnih globalnih trendova u IT-u i na najbolji način ispunjava svjetske standarde lansiranjem proizvoda namijenjenih različitim vertikalama poslovanja na ovim prostorima, koji su na tržištu dostupni kroz distribucioni model posljednje generacije poznat pod nazivom "softver kao servis". 

Učesnici Oracle Modern Business Forum-a su imali priliku da saznaju načine na koje mogu da osnaže svoje poslovanje kroz softverska rješenja namijenjena: razvoju poslovanja – pod brendom EcoOne, osnaživanju obrazovanju - pod brendom EduIs, jačanju zdravstva – pod brendom Careoll, te softverska rješenja za uspješno vođenje hotelijerstva - pod brendom SoHo, ugostiteljstva - pod brendom Station 24 i rješenje za pouzdanu razmjenu podataka poslovnih sistema – pod brendom AppFusion.

Korisnici ovih softverskih rješenja imaće kontinuiran pristup najsavremenijoj tehnologiji zahvaljujući kojoj će biti u poziciji da sa većom šansom ostvare snažnije rezultate. U vremenu pred nama sastvani dio ovih rješenja će biti i megatrendovi poput IoT, Vještačka inteligencijai Blockchain, poručuju iz kompanije LANACO.

LANACO više od 12 godina uspješno sarađuje sa kompanijom Oracle, a u 2018. godini LANACO je dobitnik priznanja "Partner of the year for Engineered Systems in Public Sector".

Danas je LANACO jedini Exadata Installation Partner u Adriatik regiji.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti