Nelt otvorio novu skladišnu halu u I. Sarajevu u koju je uloženo 4 miliona eura

10.10.2019. 15:32 / Izvor: Akta.ba
Nelt otvorio novu skladišnu halu u I. Sarajevu u koju je uloženo 4 miliona eura
OTVORI GALERIJU

Nova skladišna hala kompanije Nelt d.o.o danas je svečano otvorena u Istočnom Sarajevu, pred više od 200 zvanica.

Nova skladišna hala kompanije Nelt d.o.o danas je svečano otvorena u Istočnom Sarajevu, pred više od 200 zvanica, čime je obezbijeđeno unaprijeđenje poslovnih aktivnosti na prostoru Bosne i Hercegovine i potvrđena dugoročna perspektiva ove kompanije. 

Investicijom od 4 miliona eura, koji su uloženi u novu skladišnu halu, infrastrukturu kompanije Nelt u Bosni i Hercegovini sada čini 3.600 m2 kancelarijskog i preko 12.000 m2 skladišnog prostora u ambijentalnom, hlađenom i smrznutom režimu.

"Investiranje u nove kapacitete rezultat je organskog rasta kompanije i potreba tržišta i naših klijenata", kazao je Goran Cerovina, izvršni direktor Nelta doo.

Naglasio je da su izgradnjom nove hale prošireni skladišni kapaciteti za 5.000 paletnih mjesta, te da nastavljaju da šire distributivne kapacitete.

"Želimo da pridobijemo nove partnere kako u dijelu distribucije, tako i u dijelu logističkih usluga", istakao je on.

Dodao je da su infrastrukturom pokriveni na tri lokacije i to u Istočnom Sarajevu, Banjoj Luci i Bijeljini, kao i u Mostaru i Bihaću,  ali da su slobodni za proširenje.

Miloš Jelić, izvršni direktor Nelt Grupe, obraćajući se zvanicama rekao je da izgradnjom ovog objekta pokazuju da rade u skladu sa strategijom da obećanja pretvaraju u djela.

 

"U proteklom periodu imali smo značajan investicioni ciklus u Bosni i Hercegovini i Srbiji, jer želimo da ovakvim objektima poboljšamo našu uslugu. Želimo da ovakvim investicijama ojačamo našu organizaciju u smislu naših sposobnosti i odgovora novim izazovima", poručio je Jelić.

Inače, izgradnja ovog objekta obilježila je prošlu i ovu godinu u Opštini Istočna Ilidža. 

"Zahvaljujući kompaniji koja je lider u ovoj oblasti u BiH, zaposlen je veliki broj radnika sa naše opštine. Radi se o značajnoj investiciji na koju smo izuzetno ponosni", izjavio je načelnik Marinko Božović, nadajući se da su u proteklom periodu uradili sve da ova investicije ide nesmetanim tokom.

Kako je kazao, pri izboru lokacije ključna odluka je bila da se radi o mjestu koje je dostupno magistralnom putu i izrazio nadu da će kompanija NELT širiti svoje kapacitete za koje će im stajati na raspolaganju. 

"Mi u ovoj poslovnoj zoni, koju je otvorila upravo kompanija Nelt, radimo na nastavku aerodromske ceste, izgradnji mosta preko rijeke Željeznice i tako stvaramo uslove za dolazak novih investitora na površini od preko 200 duluma zemlje", istakao je on.

U posljednje dvije godine, kompanija NELT bilježi rast prihoda za 28% i 40 novih uposlenika. 

Projektovanim neto prihodima od skoro 110 miliona eura ovo je još jedna uspješna poslovna godina za Nelt, koji je ove godine prepoznat u top 3 najpoželjnija poslodavca u sektoru distribucije u BiH u okviru istraživanja posjetilaca portala Posao.ba, a dobitnik je i prestižne regionalne nagrade "Sarajevo Business Bridge Awards 2019" u kategoriji "Business of the Year".

Kompanija Nelt u BiH je dio jednog od najuspješnijih poslovnih sistema u regionu, Nelt Grupe, koja danas zapošljava 4.000 ljudi u 14 kompanija, na 11 tržišta u Jugoistočnoj Evropi i Africi.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti