Vijesti

Olimpijska ljepotica bila domaćin manifestacije "WORK SHOP": Jahorina brend Srpske

21.09.2009. 13:39 / Izvor: Fokus

Manifestacija "WORK SHOP", prvi u nizu od četiri projekta čiji je zajednički cilj što bolja prezentacija, promocija i na kraju plasman turističkog proizvoda Jahorine na tržište, okupila je na planinskoj kraljici RS i BiH predstavnike više od 40 turističkih agencija turoperatora, te dvadesetak medijskih kuća iz regiona.

Ova, činjenica, koja govori o znatnom interesovanju za ovu manifestaciju,potvrda je i da je zajednička energija više činilaca koji su učestvovali u organizaciji ovakvog skupa za rezultat imala više nego uspješnu aktivnost, koja je, u neku ruku, i najava dobre i uspješne zimske turističke sezone.

Otvarajući jahorinski "WORK SHOP", gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Vinko Radovanović, istakao je da se čine značajni iskoraci na obogaćivanju turističke ponude na ovom području i podizanju kvaliteta usluga.

-Grad Istočno Sarajevo u turizmu vidi svoj najvažniji resurs, a kada kažem turizam, onda uglavnom mislim na Jahorinu i ono što može da ponudi.

Naš cilj jeste da ova prelijepa planina bude destinacija koja će privlačiti turiste tokom cijele godine – poručio je Radovanović.

Predsjednik Udruženja hotelijera s Jahorine, Aleksandar Prović, ocijenio je da broj posjetilaca manifestacije "WORK SHOP" djeluje obećavajuće i jača nadu da će ovaj skup donijeti i sklapanje velikog broja konkretnih poslovnih aranžmana.

-Potrudili smo se da, u saradnji sa svim turističkim radnicima,otklonimo nedostatke koji su nas pratili predhodnih godina i da na moderan i marketinški način predstavimo turističke sadržaje Jahorine, te u skladu s tim pružimo mnogo kvalitetnije usluge. Vjerujemo da smo na putu da obogatimo i ljetnu ponudu, te i u tom segmentu postanemo konkurentni na tržištu, a već postoje jasne namjere za izgradnju sportskih sadržaja, biciklističkih staza i staza za šetanje, kao i uvrštavanjesegmenta takozvanog adrenalinskog turizma, poput popularnog paraglajdinga-najavio je Prović planove ovdašnjih hotelijera, čija bi realizacija trebalo da uslijedi već početkom naredne godine.

Direktor Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo, Savo Kovač, posebno je naglasio značaj izgradnje novih šesterosjednih žičara za ukupnu ponudu na planini, a pomenuo je i aktivnosti na izradi dokumentacije za projekat zasnježavanja.

-To su sadržaji koji će Jahorini dati sasvim novu dimenziju, a uvjereni smo da će modernizacija infrastrukture na skijalištima planinu otvoriti i prema probirljivom evropskom turističkom tržištu-ocijenio je Kovač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti