Otvoren poziv za pokretanje biznisa na području Bijambara

19.11.2018. 13:59 / Izvor: TVSA
Otvoren poziv za pokretanje biznisa na području Bijambara

Imate odličnu ideju za pokretanje vlastitog biznisa? Želite unaprijediti i proširiti svoj postojeći biznis? 

Imate odličnu ideju za pokretanje vlastitog biznisa? Želite unaprijediti i proširiti svoj postojeći biznis? KJU za zaštićena prirodna područja Sarajevo objavio je poziv za iskazivanje interesa za učešće u aktivnostima za razvoj poduzetništva i podršku osnivanju preduzeća

Šire područje Bijambara predstavlja potencijal za razvoj širokog spektra biznisa koji su povezani sa očuvanjem prirode. JU "Zaštićena prirodna područja KS" organizuje aktivnosti podrške pokretanja i razvoja poslovnih ideja iz oblasti turizma, poljoprivrede i proizvodnje hrane, tradicionalnih zanata te prerade i obrade drveta.

Poslovna ideja se treba realizovati u širem području Zaštićenog pejzaža Bijambare (mjesne zajednice: Kamenica i Srednje sa naseljenim mjestima: Kamenica, Krivajevići, Duševine, Nišići, Krčevine, Zlotege, Buljetovina i Hadžići) u oblastima turizma, poljoprivrede, tradicionalnih zanata, te prerade i obrade drveta.

Najbolje poslovne ideje će biti nagrađene sa studijskim putovanjem na kojem će imati priliku da predstave svoju poslovnu ideju i učestvuju u aktivnostima razmjene ideja iz drugih zaštićenih područja, kao izradom vizuelnog identiteta proizvoda/usluge i web stranice.

Aktivnost se realizuje u okviru ECO KARST projekta čiji je glavni cilj doprinos zaštiti, očuvanju i održivom korištenju ekosistema dunavske i dinarske regije kroz održivi razvoj zaštićenih prirodnih područja i povećan broj pro-biodiverzitetskih poduzetnika. ECO KARST projekat su - finansira Evropska Unija kroz ERDF i IPA fondove.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti