NAJAVIO BRIAN ONG

Google ukida stotine radnih mjesta za regrutere

14.09.2023. 11:52 / Izvor: Agencije
google

Kompanija Google ukida stotine radnih mjesta u svojoj globalnoj regrutnoj organizaciji

Kompanija Google ukida stotine radnih mjesta u svojoj globalnoj regrutnoj organizaciji kao dio šire redukcije zapošljavanja u nekoliko narednih kvartala.

"Nažalost, moramo značajno da smanjimo veličinu organizacije za zapošljavanje", rekao je u video poruci zaposlenima Brian Ong potpredsjednik za zapošljavanje kompanije Google, prenosi Seebiz, pozivajući se na CNBC.

Ong je naveo da to nije bila laka odluka, kao i da ne bi želio da ponovo ove godine razgovarao o tome sa zaposlenima, ali da su otpuštanja neizbježna imajući u vidu nekoliko narednih kvartala.

Alphabet je u januaru najavio da otpušta 12.000 radnika, što utiče na oko šest odsto zaposlenih sa punim radnim vremenom. Do otpuštanja je došlo u cijeloj kompaniji, uključujući organizaciju za zapošljavanje. Dok je Google od prošle godine u režimu smanjenja troškova, Alphabet je izvjestio o većem od očekivanog povećanju prihoda u drugom tromesečju.

Ong je rekao da će zaposleni pogođeni poslednjim otpuštanjima zadržati pristup kancelarijama ove nedelje, dok će još neko vreme imati pristup online sistemima kompanije. Zaposleni su prethodno kritikovali kompaniju zbog naglog prekida pristupa onima koji su otpušteni u januaru.

Kompanija je saopštila da će nastaviti da ulaže u vrhunske inženjerske i tehničke talente, dok će istovremeno značajno usporiti tempo ukupnog zapošljavanja. U skladu s tim smanjila se i potreba za regruterima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti