Ukida stotine poslova

"Google" nastavlja sa otpuštanjima

15.09.2023. 09:50 / Izvor: Nezavisne novine
Google

Kompanija "Google" odlučila je da ukine stotine poslova u svojoj globalnoj organizaciji za zapošljavanje.

Kompanija "Google" odlučila je da ukine stotine poslova u svojoj globalnoj organizaciji za zapošljavanje. Riječ je o širem ograničavanju zapošljavanja u toj kompaniji u narednih nekoliko kvartala.

"Nažalost, moramo da značajno smanjimo veličinu organizacije za zapošljavanje", rekao je Brajan Ong, koji je u "Google" glavni direktor za zapošljavanje, prenosi "CNBC".

Prema njegovim riječima, to nije odluka koju je bilo lako donijeti, niti razgovor koji bi neko od direktora želio da ponovo vodi ove godine.

Zaposleni na koje se odnose otpuštanja, kako se dodaje, uskoro će primati elektronska obavještenja o tome.

"Google" je ranije ove godine objavio da otpušta 12.000 radnika, što utiče na otprilike šest odsto radne snage sa punim radnim vremenom. Otpuštanja su bila u cijeloj kompaniji, uključujući i "Googleovu" organizaciju za zapošljavanje.

Iako je kompanija u režimu smanjenja troškova od prošle godine, "Google Alphabet" je prijavio povećanje prihoda od sedam u drugom kvartalu, što je bilo iznad očekivanja.

Nastavljamo da ulažemo u vrhunske inženjerske i tehničke talente, a istovremeno značajno usporavamo tempo našeg ukupnog zapošljavanja, u skladu sa tim, smanjena je potreba za angažovanjem novih zaposlenih radnika u regrutnim centrima, dodaje se u saopštenju kompanije, prenosi "Nova Ekonomija".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti