Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Toroman prvi u regiji certificiran za Microsoft Program for DevOps

28.08.2018. 14:05 / Izvor: Akta.ba

Komapnija Authority Partners (AP) je jedna od vodećih softverskih kompanija u Bosni i Hercegovini koja već 20 godina djeluje na globalnom tržištu i okuplja tim od preko 200 IT profesionalaca. Izvrsno i odgovorno poslovanje, koje AP realizira u BiH već 13 godina, usmjereno je između ostalog ka pozitivnom rastu i razvoju softverske industrije, ali i društva uopće.

Okruženje AP-a je osnaženo savremenim tehnologijama, mogućnostima za učenje novih vještina i dijeljenja znanja, sa ciljem jačanja saradnje, individualnog rasta i osjećaja postignuća.  

Mustafa Toroman, koji u AP-u radi kao sistem inžinjer i program arhitekta, dokaz je da je istinska strast za znanjem put do uspjeha. On uspjehe niže iz godine u godinu, tako da danas, s ponosom, ističe da je prvi inžinjer u regiji certificiran za Microsoft Professional Program for DevOps.

"DevOps je proces koji nije samo svjetski trend, nego, po mom mišljenju, budućnost ovog posla. Prakticiranje ovog procesa omogućava nam da olakšamo poslovanje i isporučimo klijentima dodatnu vrijednost. DevOps je nešto što me zanima dugo vremena, tako da je certificiranje bio izazov i način da validiram svoje znanje", objasnio je Toroman.

Toroman, nosioc prestižne titule Most Valuable Person for Microsoft Azure, u posljednjih šest godina predavao je na preko 50 svjetskih IT konferencija.

"Počeo sam da predajem lokalno i onda su me počeli pozivati na međunarodne konferencije. Uživam u konferencijama, zato što mogu mnogo da naučim i podjelim svoja iskustva sa drugima. Moja predavanja mi omogućavaju da tokom pripreme proučavam i najmanje sitnice, te da nakon predavanja napravim procjenu svog znanja i iskustva u odnosu na IT zajednicu", rekao je Toroman.

Toroman je prošlu godinu obilježio velikim uspjehom kao prvi predavač iz regije na najvećoj IT konferenciji, Microsoft Ignite u Orlandu.

"Microsoft Ignite je nevjerovatno iskustvo. 30.000 IT strucnjaka iz čitavog svijeta na jednom mjestu je velika prilika za učenje i razmjenu iskustava. Sretan sam što sam dio stumulirajućeg okruženja AP-a koje ohrabruje dijeljenje znanja", dodao je Toroman.

Authority Partners kontinuirano ulaže u razvoj i znanje IT profesionlaca u BiH, te s ponosom ističe da pružaju mogućnost rada sa ljudima koji su izvrsni stručnjaci u polju djelovanja, koji posjeduju strast za novim tehnologijama i savremenim trendovima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti